Odbrana tvrdi da je Mitrovićev sin žrtva medijskog linča

Apelacioni sud razmatrao je danas žalbe na presudu kojom je Aleksandar Mitrović, sin vlasnika televizuje „Pink“ Željka Mitrovića, osuđen na 11 meseci kućnog zatvora zbog nesreće u kojoj je poginula Andrea Bojanić (17), a odbrana je istakla da je okrivljeni žrtva medijskog linča. Sa druge strane, tužilaštvo smatra da je kazna blaga.

Tužilac Snežana Šekularac istakla je na početku obrazlaganja svoje žalbe da je kazna izrečena Mitroviću blaga, kao i da je prekoračenje brzine dokazano na više načina, ne samo putem video-snimka sa nadzornih kamera u ulici Vojislava Ilića, gde se nesreća dogodila.

Kako je istakla, ovakvom osudom ne stiče se ni preventivna mera, odnosno uticaj na druge učesnike u saobraćaju da vode računa kako upravljaju vozilima.

Sa druge strane, advokati odbrane Milenko Milisavljević i Borivoj Popović istakli su da je okrivljeni Mitrović od samog početka proglašen krivcem, kao i da je on žrtva medijskog linča i hajke na njega.

Istakli su da u pomenutom slučaju nije bilo prekoračenja brzine, ali i dodali da je pomenuti snimak sporan.

Okrivljeni žrtva medijskog linča, žrtva hajke protiv njega.

Nakon sednice Apelacionog suda znaće se da li će veće naložiti da se otvori novi glavni pretres, ili će pak potvrditi ili preinačiti kaznu.

Podsetimo, Mitrović se nije pojavio na današnjoj sednici Apelacionog suda u Beogradu. Sin vlasnika televizije “Pink” osuđen je oktobra prošle godine na 11 meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor zbog Andreine smrti, a reč je o ponovoljenom postupku u kome je osuđen na istu kaznu, kao i u prvobitnom.

On je dobio i i zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od godinu dana.

Današnjoj sednici u Apelacionom sudu prisustvovao je otac nastradale Andree, Savo Bojanić, i njen očuh Saša Petrović, koji je ujedno i pravni zastupnik njene majke Eme.

Izvor: Nova.rs

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.