Ćamil Duraković izabran za predsjednika Skupštine opštine Srebrenica

SREBRENICA – U nastavku konstitutivne sjednice Skupštine opštine Srebrenica, danas je za predsjednika SO izabran Ćamil Duraković.

Za Durakovića je glasalo 12 odbornika, dok je njih osam bilo ‘protiv’.

Nakon što je izabran predsjednik SO, odbornici su za zamjenika načelnika opštine Srebrenica izabrali Hamdiju Fejzića koji je i u proteklom periodu obavljao tu funkciju.

Radomir Pavlović iz SNSD-a imenovan je za potpredsjednika, a Ljiljana Stevanović za vršioca dužnosti sekretara SO, prenose federalni mediji.

„Dogovorom svih partijskih subjekata ove općine, prevazišli smo dosadašnja nesuglasice. Izabrani čelnici ove opčine moraju opravdati povjerenje građana. Sa političkim iskustvom dat ću sve od sebe za dobru saradnju sa svim općinskim funkcionerima i uposlenicima lokalne zajednice“, istakao je Duraković.

Na današnjoj sjednici razriješeni su načelnici odjeljenja Opštinske uprave iz prošlog saziva i imenovani novi v.d. načelnici odjeljenja.

U narednom periodu treba da bude održana redovna sjednica na kojoj će odbornici razmatrati rebalans budžeta opštine Srebrenica.

Detalji koalicijonog sporazuma u nastavku:

Leutar.net Ćamil Duraković izabran za predsjednika Skupštine opštine Srebrenica
Leutar.net Ćamil Duraković izabran za predsjednika Skupštine opštine Srebrenica
Leutar.net Ćamil Duraković izabran za predsjednika Skupštine opštine Srebrenica

Izvor: Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.