Uspješna akcija potrage: Pronađena nestala djevojčica

Djevojčica je nađena u šumarku između tunela Vrmac i objekta KIPS-a u industrijskoj zoni Kotora.

Osmogodišnja djevojčica, za kojom se od sinoć tragalo na području Kavča pronađena je, potvrdio je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

„Vijestima“ je rečeno da je djevojčica iscrpljena i da je prebačena u bolnicu na ljekarski pregled. Djevojčica je nađena u šumarku između tunela Vrmac i objekta KIPS-a u industrijskoj zoni Kotora.

Spasioci su prvo pronašli igračku u blizini azila za napuštene životinje u Kavču, što ih je uputilo da suze rejon potrage i uskoro je djevojčica pronađena u šipražju, u šumi koja je od azila udaljena 600 do 700 metara vazdušne linije.

U potragu za djevojčicom, na poziv Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje Kotor, odazvao se veliki broj građana.

U akciji potrage i spašavanja učestvovali su vatrogasci iz Kotora, Tivta, Herceg Novog i Budve, kao i pripadnici DVD Perast, Krtoli, Boka, Bijela, Tivat i Luštica, pripadnici komunalnih policija i inspekcija Kotora i Tivta. U akciji učestvuju pripadnici Uprave policije, specijalne jedinice sa psim tragačima, jedinice granične policije sa termovizijskom opremom. U potragu se danas poslijepodne uključilo i 11 pripadnika Mornarice VCG sa dva terenska vozila i medicinskim timom. „Ogroman broj građana je dalo nemjerljiv doprinos ovoj akciji i ovim putem im se zahvaljujemo“, saopštili su iz operativnog štaba.

Pretraživao se čitav jugoistočni reon brda Vrmac, kao i Tivatsko polje prema Lovanji, Gradiošnici i Radanovićima.

U trgovinama i na benzinskim pumpama u tom dijelu Tivta i Kotora jutros su dijeljeni višejezični plakati sa fotografijom djevojčice i pozivom svima da pomognu u pronalaženju djevojčice.

Prema riječima komandira Službe zaštite i spašavanja Kotora Maksima Mandića, koji je koordinirao akcijom, Uprava pomorske sigurnosti je učesnicima akcije traganja za djevojčicom na raspolaganje stavila i specijalne termovizijske kamere koje „vide“ u mraku i kroz šumski gustiš detektujući toplotu koju emituje ljudsko tijelo.

Mandić je ranije kazao da je pomoć u potrazi ponuđena i iz Hrvatske.

Djevojčica je nestala u ponedjeljak predveče i posljednji put je viđena kod prostorija MZ Kavač.

Potraga je za volontere i građane bila obustavljena sinoć oko dva sata i nastavljena je jutros na zoru, ali je otežavala jaka kiša koja već satima pada u Boki.

Ipak tokom cijele noći za Kjarom su na terenu tragali profesionalni vatrogasci i druga adekvatno obučena lica.

Djevojčica se navodno, nije predveče vratila kući, dok su to učinila sva druga lokalna djeca sa kojima se ona igrala. Njeni roditelji su je prvo sami pokušali pronaći, a kada u tome nisu uspjeli, pozvali su policiju i vatrogasce.

Pripadnici Službe zaštite Tivta poziv su dobili oko 20 časova od kada su se pridružili kolegama iz Kotora u akciji pretrage terena u Kavču.

Izvor Vijesti.me

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.