U Srebrenici potpisana koalicija SNSD-a i SDA

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić i predsjednik lokalnog SNSD-a Radomir Pavlović potpisali su danas koalicioni sporazum s predstavnicima SDA, SBiH i DF-a o saradnji, formiranju skupštinske većine i konstituisanju Skupštine Opštine nakon ponovljenih izbora u ovoj lokalnoj zajednici.

Nakon potpisivanja sporazuma akteri su izjavili da će sutra biti održana sjednica i obavljeno konstituisanje Skupštine Opštine poslije dva neuspješna pokušaja te da će zakazati termin održavanja redovne sjednice lokalnog parlamenta, da bi se izvršile kadrovske promjene u skladu sa ovim sporazumom.

Ekonomska saradnja

Predstavnici ostalih stranaka koje imaju odbornike u Skupštini opšine Srebrenica nisu učestvovali u dogovorima i potpisivanju ovog sporazuma.

Grujičić, koji je na dužnost opštinskog načelnika izabran kao zajednički kandidat, rekao je da će on obaviti razgovor s njihovim predstavnicima i odbornicima i dogovoriti daljnje uslove saradnje i djelovanja u interesu ove sredine.

– Zadovoljstvo mi je što smo došli do dogovora i pokazali da smo odgovorni i da se mi ovdje možemo dogovoriti, ukoliko nema negativnih uticaja sa strane – naveo je Grujičić.

On je naglasio da se sporazum u najvećoj mjeri odnosi na ekonomsku saradnju i da je, bez obzira na zadovoljstvo ili nezadovoljstvo raspodjelom rukovodećih pozicija, u interesu svih ekonomski napredak i stvaranje boljih uslova života, što treba da bude cilj svih političkih partija.

– Kao zajednički kandidat srpskih stranaka, potpisaću poseban sporazum sa svim srpskim političkim partijama, kako bi sve stranke koje su meni dale podršku bile zastupljene u strukturama javnih ustanova i opštinske uprave u Srebrenici – objasnio je Grujičić.

Izvor: Vijesti Srpske

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.