„Po prvi put“ Sindikalna potrošačka korpa skoro 2000 KM – pregled troškova

Sindikalna potrošačka korpa sadrži troškove za prehranu, stanovanje i komunalne usluge, tekuće održavanje domaćinstva, odjeću i obuću, higijenu i njegu zdravlja, prevoz, obrazovanje i kulturu.

Ukupne potrošačke cijene u februaru 2021. godine u odnosu na januar 2021. godine veće su za 0,4 odsto, podaci su Saveza sindikata RS.

Cijene hrane i bezalkoholnih pića su veće su za 0,8 odsto, cijene alkoholnih pića i duvana veće su za 0,3 odsto, odjeće i obuće manje su za 0,8 odsto.

Cijene stanovanja, vode, električna energije i drugih energenata veće su za 0,1 odsto, dok se cijene za namještaj, pokućstvo i redovno održavanje nisu mijenjale.

Povećena su izdvajanja i za zdravstvo i prevoz, 0,2 odsto, odnosno 1,5 odsto. 

Leutar.net "Po prvi put" Sindikalna potrošačka korpa skoro 2000 KM – pregled troškova

U Republici Srpskoj najveća prosječna plata isplaćena u februaru je u oblasti finansijske djelatnosti i osiguranja i iznosi 1.448 KM, a najniža u oblasti građevinske djelatnosti 702 KM, saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Prosječna plata nakon oporezivanja – neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u februaru iznosi 984 KM i veća je za 22 KM u odnosu na prosječnu platu isplaćenu u januaru.

Agencije

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.