Sve je privatizovao, samovlašću Dodika dolazi kraj!

„Nastup Milorada Dodika u Prijedoru novi je žalostan podsjetnik do koje mjere je ovaj čovjek privatizovao sve institucije Republike Srpke i bezočno pogazio ustavno pravni poredak i nadležnosti najviših organa naše republike“, rekao je LJubiša Krunić, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i dodao: 

„To što su Radovan Višković i Željka Cvijanović na ličnom nivou podređeni Dodiku i nespremni da mu na bilo koji način skrenu pažnju da je izgubio svaki dodir sa realnošću je njihov lični, ljudski problem i nešto što oni treba da riješe sami sa sobom.

Ali to što su mu dopustili da uzurpira njihova jasna, Ustavom i zakonima Republike Srpske definisana ovlaštenja i da bez ikakve reakcije dozvoljavaju da se to dešava u kontinuitetu je jasno u zoni krivične odgovornosti, kako uzurpatora Dodika, tako i onih koji nečinjenjem i nekorištenjem svojih ovlaštenja dopuštaju da se to dešava“, ističe Krunić. 

Krunić pita premijera Viškovića po čijem nalogu i ovlaštenju je Milorad Dodik danas predvodio delegaciju Vlade Republike Srpkse u Prijedoru i gdje se Višković nalazio za to vrijeme? 

„Da li će reagovati i zatražiti od republičkog Tužilaštva da reaguje radi narušavanja ustavno pravnog poretka u Republici Srpskoj i tako zaštiti normalno funkcionisanje institucija Republike Srpske i njenih zakonito izabranih rukovodilaca u skladu da njihovim ustavnim ovlaštenjima? Milorad Dodik svakodnevno poručuje da je spreman da pogazi sve da bi sačuvao samovlašće sebe i svoje porodice, a mi mu poručujemo da tome dolazi kraj“, zaključuje Krunić. 

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.