Vučić opalio zvučni šamar liderima zemalja regiona

Vučić se i pozivom građana iz susjednih zemalja da se vakcinišu u Srbiji, kada je riječ o borbi protiv pandemije, a vakcinisanje protiv kovid 19 cijeli svijet prepoznaje kao jedini način za izlazak iz ovog haosa, definitivno potvrdio kao lider regije, pa čak i cijele Evrope, s obzirom na to da je Srbija u pogledu vakcinisanosti svog stanovništva trenutno među najboljim u Evropi i svijetu.

Dok se premijer Plenković zabavlja prepucavanjem sa predsjednikom Milanovićem, Hrvatska je doživela jednu od najvećih blamaža od kraja rata, piše Večernji.hr.

Kako navodi hrvatski portal, predsjednik Srbije odigrao je vrlo dobro ulogu u nabavci vakcina i istakao se kao lider na Balkanu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odigrao je ovu utakmicu sjajno, navodi Večernji.

Dodaju da postoji niz racionalnih objašnjenja za srpsku velikodušnost, poput one da je vakcina Astrazeneca koja se nudi nerezidentima regiona istekla ili da su srpske vlasti prikrile domaći debakl neuspjehom da ubijede sopstvenu populaciju u potrebu za vakcinacijom.

„Činjenica da su građani Hrvatske, na poziv srpskih vlasti, prošlog vikenda putovali na vakcinisanje protiv kovida 19 u Srbiju nedvosmisleno predstavlja težak debakl za Hrvatsku, za hrvatsku političku elitu i za hrvatski plan vakcinisanja koji je doživio potpuni neuspjeh, iako nas premijer pokušava uvjeriti kako je Milanović, kojeg naziva „iskompleksiranim i ljubomornim lažljivcem“, najveći problem u zemlji, time samo prikriva činjenicu da Hrvatska s njim na čelu ima puno ozbiljnijih problema.

I za te je probleme odgovoran on, premijer, koji vodi ovu zemlju, a ne predsjednik, koji u svojim rukama nema izvršne vlasti, nego samo može galamiti, što, kao što vidimo, i čini“, navodi „Večernji“

„Večernji“ dalje ističe da je Vučić se i pozivom građana iz susjednih zemalja da se vakcinišu u Srbiji, kada je riječ o borbi protiv pandemije, a vakcinisanje protiv kovid 19 cijeli svijet prepoznaje kao jedini način za izlazak iz ovog haosa, definitivno potvrdio kao lider regije, pa čak i cijele Evrope, s obzirom na to da je Srbija u pogledu vakcinisanosti svog stanovništva trenutno među najboljim u Evropi i svijetu.

Navode da je Srbija u ovom trenutku prva u Evropi i sedma u svijetu prema stopi potpune vakcinisanosti stanovništva, i da je u Srbiji prvu dozu primilo gotovo 2,5 miliona građana, a dvijema dozama vakcinisano je gotovo milion Srba.

(B92)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.