Saopštenje Eparhije: Istaći trud medicinskih radnika, ne eksponirati javno volontere

Povodom vijesti koja se pojavila na portalu Radio Trebinje, naime, da vladika Dimitrije predvodi volontere koji pomažu na kovid odjeljenju Bolnice Trebinje, nažalost, moramo skrenuti pažnju javnosti na nekoliko netačnosti i proizvoljnosti.

Prije svega ideja o potrebi pomoći medicinskom osoblju, na kovid odjeljenju Trebinjske bolnice, je nastala pošto smo se lično uvjerili koliko je medicinsko osoblje posvećeno svom pozivu i sa koliko pažnje ali i nadljudskih napora se stara o svim bolesnicima, pa i o našim voljenim novoupokojenim pastirima vladiki Atanasiju i proti Milenku Spremu.

Drugo, vladika Dimitrije ne predvodi volontere koji dolaze da pomognu, nego su to vjernici koji su se osjetili pozvanim da pomognu i, bez želje za publicitetom, po odobrenju i saglasnošću čitavog kolektiva kovid bolnice TB, pomažu tako što bivaju predvođeni onima koji tu svakodnevno rade.

I treće, što je i razlog ovog našeg obraćanja, je da se u pomenutom tekstu jednogodišnji trud i žrtva svog medicinskog osoblja ne pominje, a pominje se trodnevna volonterska pomoć (ne desetina nego za sada nekolicine volontera), koja se može pokazati korisna ali u suštini tek treba da zaživi i da pokaže prave plodove.

Zbog svega rečenog, iako ne sumnjamo u dobre namjere pisca pomenute vijesti, istovremeno znajući da ona nije objavljena ni od jednog vjernika volontera, ipak, molimo sve koji nadalje budu uključeni u ovu akciju solidarnosti sa svima koji stradaju od ove bolesti ali i sa svima koji ih liječe, da se uzdrže od bilo kakvih javnih i medijskih objava i eksponiranja.

Iz kancelarije episkopa ZHiP

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.