Vlasniku Prointera sumnjivo što državne firme nabavljaju softvere samo od njega

Vlasnik firme Prointer i trgovac softverima prilično je zbunjen saznanjem da isključivo njegova firma dobija unosne poslove sa državnim firmama i sumnja da se iza svega kriju nečije loše namjere.

– Godinama se bavim softverskim rješenjema na domaćem tržištu, ali nikada se nije dešavalo da državne firme ovoliko angažuju moju firme – priča zbuljeni vlasnik.

– Sve to mi postaje prilično sumnjivo. Moji zaposleni i ja se prosto polomismo od posla. Konstantno sam na telefonu. Gotovo svakodnevno tražim rješenja, zapošljavam najbolje softverske inženjere, borim se sa carinskom dokumentacijom, organizujem transport, a gotovo odmah pošto završim jedan posao, pojave mi se dva nova. To više ne može da se izdrži, pogotovu u ovakvoj epidemiološkoj situaciji koja dodatno komplikuje poslovanje – opisuje ovaj preduzetnik stres sa kojima se svakodnevno susreće i pokazuje koliko je poruka sa obavještenjem o prispjeću novca na račun dobio od banke u posljednjih nekoliko dana.

– Pitao sam se da li smo možda previše jefitini, čak sam dao nalog zaposlenima u finansijskom sektoru da provjere našu politiku cijena, ali oni ne vide nikakva odstupanja u odnosu na konkurenciju. Više ne znam šta da mislim, čini mi se da iza svega stoji nečiji plan da me ovakvim tempom fizički izmori i zauzme moje mjesto na tržištu – objašnjava smoreni vlasnik.

On dodaje da je svoje zebnje podijelio sa kolegama iz iste branše, ali da ga oni uvjerevaju da nema razloga za zabrinutost i da je sve to normalno.

– Znam da u državnim organima još postoje ostaci bivše vlasti koji rade protiv današnje i kompletne države, pa sam posumnjao da je ovo njihov pokušaj da nas destabilizuju. Kolege koje imaju kontakte sa vladajućim ljudima mi kažu da je kod njih slična situacija. Ne znaju kud će sa sobom od posla. Državne, gradske, opštinske firme i institucije nemilice kupuju njihovu robu i usluge. Visoki funkcioneri me umiruju i kažu da je ovoliki obim posla normalan jer se država ubrzano razvija i modernizuje. Svjestan sam ja da svi moramo dati svoj doprinos napretku, ali se plašim da ovakve napore neću izdražiti još dugo – zabrinuto je zaključio on i dodao da je jedino dobro što se svi poslovi završavaju direktnom pogodbom pa ne mora da troši vrijeme na komplikovane tenderske procedure.

(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži. Njegova svrha je ukazivanje na negativne trendove u društvu i iskren i neobavezujući pokušaj uticaja na njihovo ispravljanje)

Leutar.net (adapracija teksta sa Njuz.neta)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.