Na silu izvlačile dijete iz kuće: Ministarka Kisić otkrila kakvu kaznu bi mogle da dobiju socijalne radnice iz Blaca

Dobrobit djeteta je iznad svega u svim precjenama, mi smo pokrenuli postupke o odgovornosti, rekla je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Darija Kisić Tepavčević komentarišući snimak na kom se vidi kako službenice Centra za socijalni rad na silu pokušavaju da izvuku dijete iz kuće u Blacu.

Ona je, gostujući u jutarnjem programu TV Prva istakla da su zaposleni u Centru za socijalni rad očigledno prekršili pravilnik i da će zbog toga snositi posljedice.

– Pravilnik o ponašanju socijalnih radnika je povrijeđen. Vidimo komponente potencijalnog zlostavljanja. To je nešto što je očigledno i što ne smije da se dešava. Pričekajmo da se završi postupak, vidjeli smo naprimjereno ponašanje radnika na terenu. Moguće je da dođe i do gubitka posla. Svima je interest isključivo prava i zaštita djece – rekla je ministarka.

Dječak (13) i djevojčica (10), posljednjih godinu dana, od smrti majke, žive sa nepokretnom bakom Ljiljanom D. i o njoj sami brinu.

– Predala sam zahtjev za starateljstvo. Ja mogu o njima da vodim računa. Ovo je bilo strašno, četiri sata su nas maltretirali. Ja sam izašla da branim Marka. Jedna socijalana radnica me je gurnula, zatvorila vrata. Ko će bolje da ih čuva od mene, ja sam o njima i brinula – kaže baka.

Komšija, autor snimka koji je osvanuo na društvenim mrežama, navodi da je ovoj porodici pritekao u pomoć kada je čuo da su socijalni radnici došli po djecu.

– Kamere su sve pokazale, to je katastrofa. Ispred kuće sam vidio jake policijske snage i još nekoliko ljudi u civilu. Znao sam da su došli po djecu, zato što su i ranije prijetili. Svakodnevno su vršili pritisak, prijetili da će da joj odvedu djecu. Oni su bili preplašeni – rekao je on, prenosi Blic.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.