Zatvaranje Federacije na dvije sedmice?

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Mirsad Zaimović izjavio je za Fenu da današnja vanredna sjednica treba da donese najbolja rješenja u pravcu prijedloga mjera za suzbijanje pandemije i masovne vakcinacije stanovništva.

Prebacivanje odgovornosti s jednog nivoa vlasti na drugi s političkim i politikantskim primjesama ne bi trebalo da bude u fokusu sjednice, naglasio je Zaimović.

Vanredna sjednica Predstavničkog doma je sazvana o temi “Pogoršanje epidemiološke slike u Federaciji BiH kao posljedica pandemije Covid-19 i prijedlog mjera za njeno suzbijanje“.

– Sjednica je zakazana zajedničkim stavom Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta FBiH čiji su članovi svi šefovi klubova zastupnika u Predstavničkom domu i jednoglasno je zauzet stav da ona bude održana online obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije, dodao je Zaimović.

Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Parlamentu Federacije BiH, navela, da će ovaj dom razmatrati dvosedmični lockdown.

„Sutra bismo mogli jednoglasno usvojiti odluku koja se tiče neophodnog zatvaranja Federacije Bosne i Hercegovine na dvije sedmice, te u hitnu proceduru uputiti COVID 3 zakon, kojim bi se privrednicima nadomjestili svi dvosedmični ekonomski gubici jer za to nesumnjivo imamo novac (u prilog tome govori i činjenica da prethodno predviđena sredstva još uvijek nisu u potpunosti distribuirana privrednicima)“, navela je sinoć Ćudić juče na svojoj Facebook stranici.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.