Pojačati kontrole i ne zatvarati kafane – završen sastanak republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je na sastanku o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji zaključeno da u narednim danima treba pojačati kontrole provođenja epidemioloških mjera, ali da je jedinstven stav da ne treba zatvarati ugostiteljske objekte.

„Situacija nije dobra, došlo je do pogoršanja u posljednjih dana zbog čega treba preduzeti mjere da se zaustavi rast broja oboljelih“, rekao je Višković nakon sastanka najviših zvaničnika Srpske sa gradonačelnicima i predstavnicima ministarstava i javnih ustanova o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji u vezi sa virusom korona.

On je naglasio da je na sastanku dogovoreno da lokalni i Republički štab svakodnevno zasjedaju zbog pogoršane situacije.

„Dogovoreno je da u svim lokalnim zajednicama putem lokalnih štabova budu formirana zajednička kontrolna tijela od pripadnika policije, komunalnih inspektora i pripadnika Inspektorata Srpske“, naveo je Višković.

On je još jednom apelovao da građani poštuju sve mjere da ne dođe do eskalacije stanja i da se ne dođe u situaciju da određene lokalne zajednice budu „zaključavane“, kao i određene djelatnosti.

Višković, koji je komandant Republičkog štaba za vanredne situacije, rekao je da je njegov stav da oni koji ne poštuju mjere budu novačno kažnjeni, te da objekti u slučaju nepoštovanja mjera budu zatvoreni. 

(Srna) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.