Četnički vojvoda Đujić bi bio ponosan na svog praunuka i njegovih 17.000 sljedbenika

Šljokičavi Dane ne bi bio ništa drugačiji od drugih momaka koji uživaju u svojoj slobodi i žive svoj život baš onako kako žele da ne postoji jedna sitnica koja ga vezuje za Srbiju.

Naime, ovaj mladi dečko je praunuk četničkog vojvode, sveštenika Momčila Đujića. Koliko su različiti, jasno se vidi sa fotografije, ali tu je i jedna sličnost – obojica imaju sposobnost da okupe veliki broj sljedbenika.

Dane na svom Instagram profilu “GlitteryDane” dijeli prilično eksplicitne fotografije i ima čitavu vojsku pratilaca, njih 17.000.

Leutar.net Četnički vojvoda Đujić bi bio ponosan na svog praunuka i njegovih 17.000 sljedbenika
Dane, praunuk četničkog vojvode, popa Đujića

Dane očigledno živi život neopterećen prošlošću, oslobođen tereta lika i djela svog djeda, popa Đujića.

Danetov djed Momčilo Đujić, srpski sveštenik proglašen za “četničkog vojvodu”, predvodio je značajan dio četnika na području sjeverne Dalmacije i zapadne Bosne tokom Drugog svjetskog rata. Nakon rata emigrirao je u Ameriku i stacionirao se u Kaliforniji, gdje i danas žive njegovi potomci. Momčilu su nove jugoslovenske vlasti u odsustvu sudile i osuđen je za ratne zločine uz optužnicu za kolaboraciju i odgovornost za smrt oko hiljadu i po ljudi u toku rata.

Iz Kalifornije Đujić je igrao značajnu ulogu u srpskim emigrantskim pokretima, a sa drugim protjeranim četničkim borcima osnovao je pokret “Ravna gora”. Kasnije se povukao u San Markos i posvetio se pisanju pjesama i dosjetki koje je objavljivao u Americi i Srbiji, piše Blic.

Leutar.net Četnički vojvoda Đujić bi bio ponosan na svog praunuka i njegovih 17.000 sljedbenika
Dane, praunuk četničkog vojvode, popa Đujiča

Njegov unuk Dane na Instagramu im skoro 17.000 pratilaca. Sa njima nesebično dijeli prizore iz svog života, njegova strast su šminka, kostimiranje i fotografija, a moto: “Kad si u dilemi, samo dodaj šljokice” (When in doubt, just add glitter).

Brojne eksplicitne fotografije, mahom prate uvrjedljivi komentari na srpskom, na koje Dane ne odgovara. Samo doda šljokice i ne obazire se.

/LUFTIKA/

2 KOmentara

  1. Prvo, da utvrdimo, je li deda ili pradeda? Odakle potiče ta informacija i da li je proverena? Drugo, jednostavnom pretragom dolazimo do profila njegove majke na istoj društvenoj mreži. Žena se zove Rajka, Đujićeva ćerka- Radojka, slično jeste. Ova žena, na slikama ima oko 60 godina, dakle ’59 ’60 ’61 godište, a to se nikako ne poklapa, jer su Đujićeva deca već bila rođena u vreme Drugog svetskog rata, ali najverovatnije nije ni unuka jer je za to suviše stara. Na kraju, čak i da dečko jeste direktni potomak, većina nas nije imala priliku da upozna predede i prababe, te ga ne možemo kriviti, ako roditelji na njega nisu preneli porodične vrednosti i istoriju, muž joj je Amerikanac i eto ga.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.