Uhapšen seksualni predator iz Konjica: Putem Instagrama vrebao 40 djevojčica

D. K. se sumnjiči da je u prethodnom periodu putem društvene mreže Instagram uspostavljao online komunikaciju sa djecom starosne dobi od devet godina pa naviše.

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) juče su, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, uhapsili D. K. (21) iz Konjica, koje se dovodi u vezu sa krivičnim djelom iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije.

D. K. se sumnjiči da je u prethodnom periodu putem društvene mreže Instagram uspostavljao online komunikaciju sa djecom starosne dobi od devet godina pa naviše, pri tome se predstavljajući kao njihov vršnjak muškog ili ženskog pola, zahtijevajući seksualno eksplicitne fotografije i video snimke.

Kako su saopštili iz FUP-a, on se sumnjiči da je na isti način uspostavljao neprimjerenu komunikaciju sa oko 40 djevojčica mlađe starosne dobi.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Opštinskog suda u Konjicu, policajci su izvršili pretres kuće na području opštine Konjic koju koristi osumnjičeni. Tom prilikom je pronađena i privremeno oduzeta računarska oprema i mobilni telefoni sa pripadajućim SIM karticama koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela, a koji će biti upotrijebljeni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osumnjičeni je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama FUP-a te će u zakonskom roku biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

/AVAZ/

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.