Preminuo sveštenik Milenko Spremo

Protoprezviter – stavrofor Milenko Spremo, višedecenijski sveštenik Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske preminuo je jutros, u Bolnici Trebinje, u 73.godini života, objavljeno je na sajtu Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, sa sveštenstvom, u trebinjskom Sabornom hramu služio je pomen za pokoj duše upokojenog oca Sprema.

Protoprezviter – stavrofor Milenko Spremo rođen je 1948. godine, u nevesinjskom selu Biograd. Bogosloviju Svetog Save u Beogradu završio je 1968. godine, a 1976. godine Pravni fakultet Univerziteta u Mostaru.

U đakonski čin rukopoložen je 27. aprila, o Prazniku Vaskrsenja Hristovog, 1970. godine, u Sabornoj crkvi u Sarajevu, rukom Njegovog Visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog i administratora Eparhije zahumsko-hercegovačke Vladislava.

Godine 1988. odlikovan je crvenim pojasom, a 1989. imenovan je za protonamjesnika.

U čin protojereja proizveden je rukom episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Gospodina Atanasija, jula 1993. godine.

Po blagoslovu episkopa Atanasija, juna 1999. godine, postaje paroh prve trebinjske parohije, a blagoslovom Episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Gospodina Grigorija, 2010. godine postavljen je za svešenoslužitelja pri Manastiru Hercegovačka Gračanica i za paroha sedme parohije trebinjske.

Na prijedlog episkopa Grigorija, Sveti Arhijerejski Sinod SPC odlikovao ga je pravom nošenja naprsnog krsta na Praznik Preobraženja Gospodnjeg u trebinjskom Sabornom hramu, godine 2004.

Nakon redovnog penzionisanja, postavljen je za sveštenoslužitelja pri Petropavlovom manastiru.

Protoprezviter – stavrofor Milenko Spremo biće sahranjen sutra, na groblju u Policama, u 13 časova. Opijelo u Sabornom hramu počinje u 11 časova, a  pogrebna povorka će sat kasnije pješice krenuti ka crkvi Svetog Jovana u Policama.

Izvor: Radio Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.