MALA RTV BN HRONOLOGIJA O MALOM NEŠICI (RTVBN o Nenadu Nešiću)

Gledajući RTV BN i čitajući objave o Nenadu Nešiću na njihovom portalu, ne znamo šta da mislimo. Da li je Nešica siledžija, tlačitelj radnika i nezajažljivi pljačkaš narodnog novca ili hrabri mladi vitez, borac za pravdu i veliki pravoslavni vjernik koji zajedno sa saborcima iz „opozicije“ na megdan izlazi Dodiku aždaji?!

U okeanu objava RTV BN-a o Nenadu Nešiću tokom poslednjih pet godina, izdvajamo nekolicinu. Svi preneseni tekstovi objavljeni su na njihovom portalu. Prosudite sami.

3.09.2016. Putevi Srpske: Nešić isprebijao Bosančića

Nenad Nešić, direktor JP „Putevi Republike Srpske“ prebio je Živorada Bosančića, izvršnog direktora za pravne poslove u tom Javnom preduzeću. Nešić je toliko teško prebio Bosančića (člana Socijalističke partije) da je intervenisala Hitna služba, a sve je zabilježila i policija.

Međutim, sada režim pokušava sve da zataška, da Nešićevo divljanje ne bi izašlo u javnost na samom početku predizborne kampanje. Nije ovo prvi teški incident u „Putevima“, nakon što je Nešić preuzeo direktorsku funkciju.

Nedavno je nasrnuo na Borisa Pavkovića, tehničkog direktora, ali je ovaj uspio izbjeći batine.

21.12.2016. Nešić nelegalno zaradio 4 miliona KM

Nenad Nešić, direktor JP “Putevi RS” i njegov štićenik Mladen Lučić, vlasnik firme “Legend” d.o.o. iz Istočne Ilidže ucjenili su putarska preduzeća u RS da od ove firme moraju nabavljati so.

Nešić i Lučić su so uvezli iz Egipta i plaćali je 63 KM po toni, sve sa prevozom do Republike Srpske.

Ukupno su uvezli iz Egipta 19.000 tona, za šta su izdvojili, prema potvrđenim podacima, 1,2 miliona KM.

Istu tu so putarima iz Republike Srpske naplatili su po 170 KM/t, što znači da su ostvarili razliku u svoju korist od 107 KM/t.

Na 19.000 tona ta zarada, ostvarena ucjenom, iznosi 2.033.000 KM.

Nešić i Lučić su, preko firme “Legend”, ukupno isporučili putarima 30.000 tona soli.

Pitanje je da li je ostalih 11 hiljada tona uopšte so i šta su sa onom iz Egipta pomiješali Nešić i Lučić, tako da je sasvim realno da je njihova zarada na ovom ucjenjivačkom poslu oko 4 miliona KM.

10.01.2017. Kako Nešić (DNS) zlostavlja roblje?

Da radnice N Marketa nisu ništa drugo do savremene robinje koje iskorištavaju gazde – braća Predrag i Nenad Nešić, funkcioner DNS-a i novozabrani direktor Puteva Republike Srpske, pokazuje primjer iz Foče.

N Market ima 4 prodajna objekta u Foči, i u njima je prijavljeno svega nekoliko radnika, dok većina radi na crno i ne prima ni zagarantovani minimalac.

Zbog više neisplaćenih plata i teških uslova rada 7 radnika N marketa br. 20 u Ulici cara Dušana uoči nove godine obustavilo je rad tražeći isplatu 3 zaostale plate, ali umjesto plata dobili su otkaze.

Bez posla su ostali Srđana Radanović, trudnica i jedina prijavljena radnica u ovoj prodavnici, te Branimir Jovanović, Vesna Papović, Dragomir Radanović, Nebojša Lučić, Radmila Ostojić, te Vesna Kostović, još jedna trudnica koja nije dobila nijednu marku od odlaska na trudničko bolovanje.

24.09.2017. Nenada Nešića, direktora JP “Putevi RS”, istražuju i MUP RS i SIPA, još od početka jula ove godine.

On se nalazi pod istragom zbog optužbi pojedinih vlasnika putarskih preduzeća da ih je ucjenjivao.

Nešić je uslovljavao dvojicu vlasnika putarskih preduzeća da mu isplate „narukvicu“ ukoliko žele da on njima odobri isplatu novca sa računa JP „Putevi RS“, za poslove koje su oni već izvršili.

25.06.2020. Nenad Nešić sve češće u društvu opozicionara?!

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić na svom fejsbuk profilu okačio je fotogarfiju sa Nebojšom Vukanovićem poslanikom u Klubu SDS-a u NSRS, koji je jedan od žestokih kritičara vlasti i njihovih satelita.

14. 10. 2020. Nešić natjeran da podnese ostavku na direktorsku funkciju u Putevima RS

Nenad Nešić natjeran je večeras da podnese ostavku na mjesto v.d. direktora Puteva Republike Srpske.

Nenad Nešić podnosi ostavku navodno iz zdravstvenih razloga, iako je jutros u Istočnom Sarajevu bio zdrav kao dren, tvrdi naš izvor.

22.10.2020. Nenad Nešić gost večerašnje emisije „Puls“ BN TV Nešić: „Dao sam glavu, ne bojim se ničega!“

„Kakav bih ja komandant bio da se krijem iza svojih vojnika i da nisam spreman da zaštitim svoje vojnike? Ja nisam taj. Ako ja kažem `za mnom`, onda ja idem prvi. I evo, dao sam glavu. I evo, živ sam, sjedim ovdje i ne bojim se ničega“, rekao je lider DNS-a Nenad Nešić u emisiji „Puls“ BN televizije.

11.11.2020. Specijalno izdanje emisije „TV intervju“: Gost Nenad Nešić

Leutar.net MALA RTV BN HRONOLOGIJA O MALOM NEŠICI (RTVBN o Nenadu Nešiću)

15. 11. 2020. Nenad Nešić donio promjene Republici Srpskoj

Nenad Nešić je smogao snage da donese promjene u Republiku Srpsku. Nenad Nešić je u holivudskom scenariju učinio neočekivano, iz uloge autsajdera zadao je ključni udarac Miloradu Dodiku i u potpunosti promijenio tok kampanje u posljednja 3 dana.

29. 12. 2020. I poslanici SNSD-a vide kuda „plovi“ ovaj brod

Mnogo je poslanika SNSD koji vide „kuda plovi ovaj brod“ i koji bi željeli da budu dio nečeg novog i boljeg. Brzo će se i čuti i vidjeti!

Mi ne znamo, kaže on, ni kako su potrošena sredstva od kredita koji smo uzeli od MMF sredinom godine, a priča se o novom kreditu.“

„Kredit od 1,5 milijardi maraka znači da smo svakog građanina zadužili za dodatnih 500 maraka. Ako je taj novac namijenjen pomoći privredi, onda je to jedna dimenzija i tada zaduživanje ima smisla, jer će ta privreda i vratiti kredit. Ali, ako se zadužujemo da bi se pokrili svi promašaji i loše upravljanje javnim novcem, onda ulazimo u još veće probleme“, kazao je Nešić.

11.01.2021. Postignut dogovor: Zajedno ruše vlast i idu na izbore

Leutar.net MALA RTV BN HRONOLOGIJA O MALOM NEŠICI (RTVBN o Nenadu Nešiću)

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić dogovorio je političku saradnju s opozicionim SDS-om i PDP-om.

Ono o čemu se već dugo špekulisalo i što se pretpostavljalo dogovoreno je tokom finalnih razgovora Nenada Nešića, Branislava Borenovića i Mirka Šarovića.

Kako saznajemo, DNS, SDS i PDP su dogovorili saradnju, a preostalo je da u narednom periodu dogovore detalje koalicije i plan aktivnosti. Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio Nenad Nešić.

Ranije su iz SDS-a i PDP-a jasno dali do znanja da je DNS dobrodošao u njihovo društvo.

DNS će tako sa SDS-om i PDP-om biti opozicija i na državnom i na entitetskom nivou.

15. 02. 2021. Zašto je vakcina u odnosu na nabavnu skuplja za 30 KM?

Zašto je vakcina, pita Nešić, u odnosu na nabavnu cijenu skuplja za 30 KM?

„Ako u posljednjih godinu dana govorimo da se borimo protiv nevidljivog neprijatelja, onda možemo da kažemo da nabavka vakcina spada u domet ratnog profiterstva“, kazao je Nešić.

4.03.2021. Nenad Nešić večeras u „Pulsu“ BN televizije

Na pitanje da li se sebe vidi kao budućeg predsjednika RS, Nešić odgovara:

“Ako dobijem povjerenje DNS i ako uspijem da obezbjedim široki front za izbor predsjednika Republike Srpske spreman sam da taj teret nosim. Imam dovoljno hrabrosti i smatram da sam kompletna ličnost da mogu da iznesem tu utakmicu. Ako budem kandidat za predsjednika Republike Srpske, pobijediću”, kazao je Nešić.

12. 03. 2021. SPC je duhovni stub i oslonac srpskog naroda

Leutar.net MALA RTV BN HRONOLOGIJA O MALOM NEŠICI (RTVBN o Nenadu Nešiću)

Vladika zvorničko-tuzlanski Fotije primio je danas u vladičanskom dvoru u Bijeljini predsjednika DNS-a Nenada Nešića i potpredsjednika stranke Radislava Jovičića, te su razgovarali o aktuelnoj društvenoj situaciji.

Nešić je istakao da zvorničko-tuzlanska eparhija u njemu ima velikog prijatelja i da je za njega saradnja sa SPC, po svim pitanjima od značaja za srpski narod, neupitna koju god funkciju da obavlja.

Izvor: Ću Ćeš Će Ćemo Ćete Će

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.