Građanima Banjaluke biće podijeljeno 30 tona krompira

BANJALUKA – Udruženje povrtara Republike Srpske sprovešće u četvrtak, 18. marta, akciju u kojoj će građanima Banjaluke, ustanovama i organizacijama u ovom gradu biti podijeljeno oko 30 tona krompira, rekao je Srni predsjednik ovog udruženja Brane Mastalo.

Mastalo je naveo da će u Banjaluku stići 10 kamiona sa krompirom i da će akcija početi u 11.00 časova.

„Već smo našli lokacije na Laušu, Starčevici i drugim dijelovima Banjaluke, što će ‘pokriti’ šest kamiona, dok bi preostala četiri kamiona krompira bila donirana Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, ‘Karitasu’, ‘Merhametu’ i drugima. Posjetili smo i u javnu kuhinju ‘Mozaik prijateljstva’ i dogovorili se da u 11.30 časova dijelimo krompir korisnicima njihovim usluga, a kuhinji ćemo donirati tonu krompira“, naveo je Mastalo.

Prema njegovim riječima, građani Banjaluke će na vrijeme biti obaviješteni o lokacijama na kojima će biti dijeljen krompir.

„Ukoliko građani, ali i institucije budu zainteresovane za krompir spremni smo da akciju nastavimo već naredne sedmice“, naveo je Mastalo.

Mastalo je naveo da je njegov prijedlog da svaki građanin može da dobije maksimalno dvije vrećice krompira od po 10 kilograma.

/NEZAVISNE/

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.