MARKO KOVAČEVIĆ će biti novi gradonačelnik NIKŠIĆA! OVO JE NJEGOVA BIOGRAFIJA

Poslije, najvjerovatnije, pobjede koalicije “Za budućnost Nikšića”, novi gradonačelnik će vjerovatno biti lider ove liste Marko Kovačević.

On je bio i nosilac liste ove koalicije, a smatra se najvećim pobjedinikom izbora u Nikšiću.

Srbi već slave na ulicama uz parole “Nikšiću srpski grade”, “Kosovo je srce SRBIJE“. Pogledajte kako je izgledalo na sledećem video snimku:

Nosilac liste „Za budućnost Nikšića“ Marko Kovačević veliki je pobornik Ravnogorskog pokreta Draže Mihailovića pokazuju fotografije koje su nedavno objavljene na društvenim mrežama.

Na prvoj fotografiji se vidi Kovačević u uniformi Ravnogorskog pokreta koji je osnovao komandant četnika u Drugom svjetskom ratu Dragoljub Mihailović u proljeće 1941. godine.

Marko Kovačević, rođen u Nikšiću 9. maj 1988. godine, srpski je političar iz Crne Gore, sadašnji poslanik u Skupštini Crne Gore od 23. septembra 2020. godine i portparol Nove srpske demokratije (NSD).

Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Za vreme protesta u Crnoj Gori 2019—2020. uhapšen je nakon što je držao srpsku trobojsku na stepeništu Saborne crkve u Nikšiću.

Kovačević je dobio 22. mesto na izbornoj listi koalicije Za budućnost Crne Gore za parlamentarne izbore 2020. i izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore.

Po potvrđivanju poslaničkog mandata, Kovačević je izabran za predsednika Zakonodavnog odbora, člana Odbora za prosvetu, nauku, kulturu i sport i člana Odbora za antikorupciju.

Izabran je za nosioca liste koalicije Za budućnost Nikšića (DF-SNP) na lokalnim izborima 2021. godine u Nikšiću kao kandidat koalicije za gradonačelnika.

Podršku su mu javno izrazili predsednik SRS prof. dr Vojislav Šešelj, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, narodni poslanik iz Republike Srpske Nebojša Vukanović, predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović, Srpska lista na čelu sa potpredsednikom Vlade Kosova i ministrom lokalne samouprave Goranom Rakićem i poslanikom Skupštine Republike Kosovo Igorom Simićem, prof. dr Bogoljub Šijaković i pesnik Blagoje Baković, dok se u njegovu kampanju uključio predsednik opštine Budva Marko Bato Carević.

„Prošlost pripada njima (DPS-u), a budućnost nama“, obećao je Kovačević.

Izvor: VijestiSrpske

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.