Hrvatska pokrenula kampanju za strance koji žele da se dosele

ZAGREB – Hrvatska je jedna od prvih članica Evropske unije koja je regulisala jednogodišnji privremeni boravak za digitalne nomade.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) pokrenula je novu promotivnu kampanju “Croatia, your new office!” s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao atraktivne i dobro pripremljene destinacije za digitalne nomade.

Oglašivačka kampanja će se, uz PR i medijske aktivnosti, sprovoditi i na Facebooku i Twitteru, s posebnim fokusom na tržišta SAD-a, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva. U sklopu kampanje na web stranici croatia.hr, zajedno s Ministarstvom turizma i sporta, kreirana je posebna podstranica Croatia your new office na engleskom jeziku koja sadrži sve važne informacije vezane uz prijave i boravak digitalnih nomada u Hrvatskoj.

Iz HTZ-a su podsjetili da je Hrvatski sabor usvojio Zakon o strancima prema kojem se “digitalnim nomadima” može odobriti privremeni boravak u zemlji u trajanju do godine dana.

Podsjetimo, vodeći svjetski brand turističkih vodiča Lonely Planet svoj nedavni članak posvetio je upravo temi digitalnih nomada i uslovima koje stranci moraju da ispune kako bi u Hrvatskoj proveli godinu dana u statusu digitalnih nomada, a ugledni časopis Forbes je u francuskom i američkom izdanju objavio članak o Hrvatskoj kao poželjnoj i otvorenoj destinaciji za digitalne nomade.   

Izvor: Indikator.ba

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.