Republički štab za vanredne situacije: Produžene mjere u Republici Srpskoj

Republički štab za vanredne situacije održao je danas 70. sjednicu.

Republički štab za vanredne situacije održao je danas, u Banjaluci, 70. sjednicu, na kojoj je razmatrao epidemiološku situaciju u Republici Srpkoj, te konstatovao da je pogoršana epidemiološka situacija u Banjaluci, Bijeljini, Trebinju i Istočnom Sarajevu.

Shodno epidemiološkoj situaciji, Republički štab produžio je dosadašnje mjere za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID 19) u Republici Srpskoj do 18. 03. 2021. godine. 

Republički štab za vanredne situacije danas je izdao naredbu gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije u gradovima i opštinama gdje je pogoršana epidemiološka situacija, da hitno preuzmu sve mjere iz svoje nadležnosti po pitanju suzbijanja širenja virusa korona i da o tome, u narednih 48 časova, obavijeste Republički štab za vanredne situacije.

Republički štab za vanredne situacije u narednih nekoliko dana organizovaće sastanke sa svim komandantima gradskih i opštinskih štabova za vanredne situacije na kojima će oni izvjestiti Republički štab o preuzetim mjerama i aktivnostima na suzbijanju pandemije virusa korona na teritoriji opština i gradova.

Republički štab za venredne situacije danas je izdao i naredbu Stručnom operativnom timu (SOT) da intenzivira svoj rad shodno pogoršanju epidemiološke situacije u Republici Srpskoj. Ovo se odnosi na stalno zasjedanje, prikupljanje izvještaja od gradskih i opštinskih štabova, analiziranje i pripremanje informacija, te redovno izvještavanje Republičkog štaba za vanredne situacije.

U prethodnih 24 časa, u Republici Srpskoj na virus SARS-CoV-2 je testirano 1.188 uzoraka, a infekcija je potvrđena kod 407 lica (34% od testiranih).

Najveći broj lica čija je infekcija SARS-Cov-2 potvrđena PCR testiranjem je u grupi lica od 30-49 godina života. 

U Republici Srpskoj, zaključno sa današnjiom danom, potvrđeni slučajevi infekcije SARS-CoV-2, registrovani su u 62 lokalne zajednice.

Ukupan broj lica smještenih u bolnice na današnji dan je 731, od toga u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 302, a u ostalim bolnicama 429. 

Na respiratoru je 65 lica (37 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 28 u ostalim bolnicama).

Izvor: Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.