Reakcija prosvjetnih radnika: Osjećamo se postiđeno i nemoćno

Objavu prenosimo u cijelosti…

Biva teških i mučnih trenutaka u radu svakog prosvjetnog radnika, znaju to i oni koji nisu dio ove profesije, ali je crn jad i mučan jed kada se otrovna strijela odapne iz institucije koja treba da je uzor i moralno uporište prosvjeti.

Izjava direktora RPZ-a (ime ne zaslužuje da mu napišemo, kafkijanski – da) da smo dobijali plate koje nismo zaradili – sramna je i bez časti!
Osjećamo se postiđeno i nemoćno.

I pitamo sve, pogotovo vlast, ima li institucija iznad Zavoda i pojedinca nad pojedincem da pozove na odgovornost i izvinjenje onoga ko javno negira i omalovažava? I, nadasve, žalosno je da to pomisli, a kamoli izjavi, direktor institucije koja ima uvid u obaveze nastavnika i škola. U prethodnom periodu Zavodu smo sve vrijeme slali sedmične izvještaje o svom onlajn-radu koristeći se svojim internetom, telefonima i laptopovima.

Naš rad je, i prije ovog koronskog perioda, bio omalovažan što se jasno uočava po opštim stavovima društva. Ako obrnete situaciju, ljudi u obrazovanju nikada nisu vrijeđali druge segmente društva. Prosvjeta je onaj dio društva koji uči vašu i svoju djecu da je, prije svega, bitno biti častan čovjek.

Posljedice koronskog perioda su jasne u izjavama nadležnih…

Članovi Samostalnog sindikata srednjih škola i članovi Sindikata obrazovanja, nauke i kulture RS JU Gimnazije Banja Luka

Podsjetimo da je direktor Republičkog predagoškog zavoda Republike Srpske Predrag Damjanović rekao da su nastavnici dobili pune plate tokom epidemije virusa korona, iako nisu radili u punom kapacitetu.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.