Postavljena traka oko objetka „Kajak – terasa“ u vlasništvu porodice Radišić

Jutros je oko ugostiteljskog objekta „Kajak terase“ postavljena traka, čime je on i zvanično zatvoren. Ranije je najavljeno da će ovaj objekat biti srušen jer je sagrađen nelegalno na gradskom zemljištu.

Kao što je i ranije najavio gradonačelnik Banjaluke Drasko Stanivukovic jutros je u ovom gradu svečano „zatvorena“ nelegalno izgrađena terasa ugostiteljskog objekta „Kajak“. 

„Ovo je naša imovina, vraćamo je!“, napisao je Stanivukovic na panou prije nego se obratio novinarima.

Leutar.net Postavljena traka oko objetka "Kajak - terasa" u vlasništvu porodice Radišić

On je rekao da je terasa ugostiteljskog objekta „Kajak“ nelegalno izgrađena na gradskom zemljištu.

„Ovo je za gradjane svečan dan i čin u kojem počinje nova epoha u gradu Banjaluci. Ovo svečano zatvaranje je važnije od svih svečanih otvaranja koje smo imali u proteklih 20 godina. Ovo je naša zemlja, naša imovina“, kazao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, ova traka crvene boje simbolozuje crvenu liniju koju su, kako kaže, oni već odavno prešli.

Leutar.net Postavljena traka oko objetka "Kajak - terasa" u vlasništvu porodice Radišić

„Danas smo došli ovdje da vratimo ono sto je naše, a na našem je neko izgradio parkinge i objekte. Naravno da ćemo tražiti način da vratimo dobit koja je stečena ovdje na gradskom zemljištu“, dodao je Stanivukovic uz poruku da se on pita bager bi već bio ovdje da nelegalnu gradnju sruši.

Pomenuti objekat pripada porodici kontroverznog biznismena iz Banjaluke Mileta Radišića.

Miloš Stevanović, advokat porodice Radišić, je rekao da postoji procedura i da je inspektor dao rok od 30 dana da se porodica Radišić „iseli“ sa posjeda.

Leutar.net Postavljena traka oko objetka "Kajak - terasa" u vlasništvu porodice Radišić

„Vjerujem da će gradske institucije imati razumijevanja. Tri hiljade porodica živi od posla koji drži porodica Radišić“, kaže Stevanović.

„Nije sporno ovo sto je gradonačelnik rekao, ona jeste gruntovno na parceli grada. Izgrađena je 2017 i mi ispunjavamo uslove za legalizaciju“, kaže Stevanović.

Na pitanje zašto je Radišić odlučio da gradi na zemljištu koje je gradsko, Stevanovic je poručio da ne zna.

Kako je ranije rekao gradonačelnik Banjaluke, rok za legalizaciju ovog objekta je prošao i po zakonu on ne može biti legalizovan, te je najavio da će biti srušen.

Ovom činu postavljanja crvene trake oko objekta „Kajak“ prisustvovao je i poslanik u Narodnoj skupštini Nebojša Vukanović. 

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.