Bivši obavještajac: Krenu li Ukrajinci na Donbas čeka ih katastrofa

KIJEV, DONJECK, TEL AVIV – Velika ofanziva ukrajinske vojske na Donbas dovešće do potpunog poraza snaga lojalnih Kijevu, rekao je izraelski politikolog i bivši obavještajac Jakov Kedmi.

Kedmi je izrazio uvjerenje da se Zelenski nada ponavljanju azerbejdžanskog uspjeha u Nagorno-Karabahu. Ipak, on predviđa da će agresija oružanih snaga Ukrajine na Donbas rezultirati katastrofom za Kijev.

„Donjecki tenkovi se neće zaustaviti ni u Harkovu ni u Dnjepropetrovsku, pa čak ni u Odesi. Ja to pretpostavljam na osnovu onoga što vidim i znam… Momci iz Donbasa će im objasniti. Neka samo pokušaju“, optimističan je Kedmi u svjetlu zaoštravanja situacije na istoku Ukrajine.

Danas su ukrajinske snage napale Narodnu miliciju LNR u selu Mihajlovka, a snimci sukoba su objavljeni na društvenim mrežama. I lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin je izrazio uvjerenje da se Kijev priprema za ofanzivne operacije velikih razmjera.

Prema njegovim riječima, ukrajinska vojska aktivno prebacuje plaćenike, diverzante i tehniku na liniju kontakta, što ukazuje na to da će Kijev pokušati da izvede „blickrig“ u Donbasu.

Izvor: Večernje novosti

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.