„Kao kada se sretnu dvoje bliskih ljudi, koji se ne znaju“ Borisa Komnenića je rat razdvojio od kćerke, a prvi susret je bio DIRLJIV

Glumac Boris Komnenić preminuo je u 64. godini života, iza sebe ostavivši veliki broj uloga na TV-u, filmu i pozorištu, ali i kćerku Nike, te unuku Luciju.

Popularni Saša Guza Popadić iz serije “Bolji život” izrazio je svojevremeno žaljenje što je propustio kćerkine najosjetljivije godine, jer je ona tokom rata živjela s majkom u Hrvatskoj.

– Nismo se vidjeli od izbijanja rata, jer iz nepoznatih razloga nikako nisam uspijevao da dobijem vizu kako bih otišao da ih posjetim. Od kada su vize ukinute, redovno se viđamo, ali sada je ona zrela i formirana osoba, majka moje unuke Lucije. Nike sada utiče na mene, pokušava da me odgoji i učini zrelijim i boljim – ispričao je za ranije Komnenić, piše Blic.

Tokom rata dobio je, kako je ispričao, preko nekih kanala samo informaciju kako su mu bivša supruga i kćerka dobro. Glumac je opisao i kako je izgledao njihov prvi susret poslije toliko godina:

– Bio je to kao susret dvoje ljudi koji su veoma bliski, a ne znaju se. Sreli smo se u Ljubljani, jer tada još nisam mogao doći u Hrvatsku. Nelagoda je veoma brzo razbijena, jer krv nije voda, a divni odnosi na sreću traju do danas.

Glumac je tada ispričao i kako je Nike živjela u Hrvatskoj, Italiji pa Kanadi.

Hrvatski mediji pronašli su kćerku slavnog glumca i saznali da je diplomirala na Zagrebačkoj školi za menadžment.

Boris je nasljednicu Nike dobio u braku sa bivšom suprugom Rene.

Komnenić je poslie gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao Fakultet dramskih umjetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji lik Saše Guze Popadića u seriji “Bolji život”.

Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su “Bal na vodi”, “Špadijer jedan život”, “Gore dole”, “Vratiće se rode”, “Miris kiše na Balkanu”, “Sinđelići”, “Apofenija” i drugi.

Izvor: Blic

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.