Bahaćenje bivšeg načelnika BILEĆE! Kaže da nije mogao manje trošiti!

Nakon što su u prethodnih osam godina napravili minus od 20 miliona KM, svakodnevno isplivavaju novi dokazi bahaćenja prethodne vlasti u Bileći. Ovaj put na red je došao bivši načelnik opštine, Miljan Aleksić, koji je na troškove reprezentacije (jedini koji odobrava iste) što odobrio, što potrošio više od 208.000 KM za četiri godine.

Prostom računicom se dolazi do zaključka, da se pojelo i popilo svaki dan bar 140 KM po restoranima, motelima, pekarama ili „Aleksić komercu“.. Ono što posebno upada u oko je što je od navedenog iznosa, više od 87 hiljada KM potrošeno, upravo u gore navedenom „Aleksić komercu“, firmi Aleksića, čiji je vlasnik, iako to na papiru zvanično nije. Time je u potpunosti izbjegao sukob interesa, što mu je omogućilo „trošenje u firmi“ što je suštinski legalno, iako moralno svakako nije.

Činjenica je i da je u odnosu na potrošenih 208.000 KM, u prethodne četiri godine, budžetom na reprezentacije planirano skoro duplo manje novca (oko 113 hiljada KM).

Šamar javnosti Bileće, Aleksić je udario i jučerašnjom izjavom za BN, da je svaki dinar potrošen sa ljudima koji su valjali ovom gradu.

Građani se sigurno pitaju kako su mu to valjali kada je Bileću ostavio u neispunjenim obećanjima o zapošljavanju (Jumko, Juvita, Eterična ulja, Kovnica, Grad Jezero…) dugovima, sa mnogo nezaposlenih, sa lošom situacijom kod ugroženih kategorija, te nizom infrastrukturnih, funkcionalnih i drugih problema.

Dok većina građana Bileće jedva sastavlja kraj sa krajem troškovi reprezentacije su se zbrajali na elitnim mjestima širom BIH i Srbije.

Neka od njih su, prema istraživanju Direkta: dobojska „Čarda“, beogradski restorani „Višnjica“, „Sunce“ i „Stara srpska kuća“, restoran „Ladna voda“ u Šipovu, SUR-u „Magnet“ u Požegi, restoran „Zdrava voda“ u Jablanici, u „Goraja“ na Istočnoj Ilidži, zvornička „Laguna“, kafana „Kod Loja“ u Čajetini, restoran „Amfora“, ribnjak „Toplik“, kafana „Topla“, SUR-u „Kale“ i drugi.

Ostaje da se vidi da li će maćehinski pristup opštinskoj kasi koji je Miljan Aleksić praktikovao sa svojim partijskim i koalicionim partnerima, doći pred pravne institucije.

Podsjećamo da je još 2019. godine Miljan Aleksić pred Sudom BIH osuđen zbog utaje poreza kada mu je oduzeta protivpravno stečena imovina, te izrečena uslovna kazna od godinu dana i novčana kazna od 10.000 KM.

Izvor: S.N. / Bileća vijesti online

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.