Glupa muzika i pjesme – zaglupljuju

Naučnici su utvrdili da pop hitovi postaju sve besmisleniji.

Pojava i širenje takozvane popularne muzike sredinom prošlog vijeka značajno je izmijenilo svijet u kom živimo jer su muzičari kritikovali društvo, a njihovi fanovi su pokretali kulturne i stvarne revolucije. Međutim, današnje muzičke zvijezde pevaju hitove koji ne govore ni o čemu, a često i nemaju nikakvog smisla.

Mnogi istraživači vjeruju da sve gluplji tekstovi na listama najslušanijih pjesama nisu posljedica nekih spontanih promjena u društvu, već da su upravo oni jedan od razloga zbog kojih živimo sve gore.

“Nedavno objavljena naučna studija potvrdila je ono što je očigledno – tekstovi pjesama popularnih muzičkih žanrova postali su nevjerovatno glupi i svakog dana su sve gori. Samo prije deset godina tekstovi pjesama na Bilbordovim top-listama bili su na intelektualnom nivou djeteta od 10 ili 11 godina, a sada su na nivou djeteta od sedam godina. Zašto se to dešava i zašto se situacija samo pogoršava? Jasno je da nije riječ o slučajnosti, već o sistematskom širenju pandemije antiintelektualizma. S obzirom na to da šest korporacija kontroliše više od 90 odsto svjetskih medija, a 80 odsto plejlista na radio-stanicama je skoro identično, jasno je da slušanje besmislenih pjesama nije izbor, već je nametnuto”, tvrdi Kler Berniš, novinar i publicista.

Kako tvrdi, naučnici su već dokazali da ponavljanje besmislenih stihova dovodi do opadanja intelektualnih sposobnosti.

“Društvo je fokusirano na zabavu, samopromociju i idolopoklonstvo prema zvijezdama, a u opadanju intelektualnih sposobnosti stanovništva pomaže razaranje školskih sistema širom svijeta. Sa stanovišta političara, ovo zaglupljivanje ima smisla – indoktrinacijom se stvaraju poslušnici. Ako se kultura i muzika bave samo besmislenom diverzijom, a obrazovanje je razoreno, ljudi više ne preispituju apsurdnost sistema u kom žive, niti se bune protiv vlasti”, tvrdi Berniš.

Publicista i urednik portala Infowars Pol Džozef Votson kaže da su tekstovi popularnih pjesama danas sve gluplji i da se to namjerno radi.

“Pad kvaliteta nije subjektivno mišljenje, već je rezultat naučnih studija španskih naučnika koji pokazuju da su stihovi u posljednjih 60 godina postali znatno besmisleniji, pjesme imaju sve manje riječi, a sve više njih se ponavlja. Posebno su glupi tekstovi najpopularnijih pjevačica kao što su Bjonse, Ledi Gaga, Keša i Niki Minaž. Dok je grupa Pink Flojd 1980. stigla na prvo mjesto top-lista govoreći o problemu nametanja autoriteta od strane države u pjesmi „Another Brick in the Wall“, pjesme Niki Minaž ne govore ni o čemu i jedini razlog što postoje je da pjevačica snimi spot u kom mrda zadnjicom”, tvrdi Votson.

On dodaje da sve pjesme zvuče isto, kao i da individualnost i originalnost ne postoje.

/MOJ KONTAKT/

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.