Dragan Ćorović: Ili novi Zakon za borce ili masovni protesti!

“Možda smo upravo mi borci najodgovorniji za stanje u kojem smo se našli, jer smo sami dopustili da se na ovaj način vlast odnosi prema nama”, kaže demobilisani borac VRS Dragan Ćorović, iz rukovodstva SDS Trebinje.

“Jednostavno smo nakon rata dopustili da nas prevare dezerteri i profiteri, i da zauzmu visoke pozicije vlasti. Krajnje je vrijeme da se to promijeni i da se u najmanju ruku promijeni Zakon o pravima boraca u dijelu mjesečnog boračkog dodatka u visini 10 KM po mjesecu za sve, bez obzira na godine starosti. To je minimum koji tražimo. U suprotnom treba organizovati borce na mirne proteste u cijeloj Republici Srpskoj”, smatra Ćorović.

“I nije to nikakvo davanje, jer su borci sve dali za Republiku Srpsku, nego najmanji odgovor Srpske prema nama”, kaže Ćorović i konstatuje da su problemi boračke populacije daleko širi.

“Problem nezaposlenih demobilisanih boraca je ova Vlada najavljivala na velika zvona, a pokazuje se da je to prazna priča. Javni poziv koji je raspisan 12. februara 2021. godine kao akcioni plan pod nazivom “Zajedno do posla” trebalo bi da riješi 250 demobilisanih boraca i 50 djece poginulih boraca. Ako znamo da imamo oko 15.000 nezaposlenih demobilisanih boraca, a ovaj broj je sigurno i mnogo veći poslije posljedica izazvanih pandemijom, ovom dinamikom Vlada ne bi rješila problem ni za 50 godina”, smatra Ćorović.

“Možda je ovo zadnji momenat da se borci jasnije oglase i da pokušaju da sistemski i pravednije riješe bar pitanje boračkog dodatka, ako je sve ostalo šarena laža”, kaže Ćorović.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.