Stanivuković predstavio novi korak: Revolucija!

Nismo ispunili obećanje da ćemo prikazivati račune preko 500 maraka. Odlučili smo se da prikazujemo račune i od jednog pfenniga. Kazao je ovo prvi čovjek Banjaluke Draško Stanivuković.

Tokom obraćanja medijima, gradonačelnik je kazao kako će se posebna pažnja staviti na transparentnost prilikom objave konkursa.

“Konkursi će biti na bilbordima tako da više neće biti građana koji ih neće vidjeti. Većina u skupštini je protiv ovoga što radimo, da se ne krade”, naveo je on.

Mi dajemo prijedlog za sve javne pozicije na koje se bira, poput načelničkih i direktorskih pozicija, da se njihovih intervjui snimaju, istakao je Stanivuković.

“Građanima je preko glave, ko su ti ljudi koji ništa ne znaju, a izdominiraju na svakom intervjuu. Znači, dajemo prijedloge da se ključne javne pozicije snimaju“, naveo je Stanivuković.

On je dodao kako će građani Banjaluke moći vidjeti kako je potrošeno pola miliona maraka, a do kraja godine će moći pratiti gdje je završilo 150 miliona.

“Prvi smo grad koji će smanjit budžet za preko 20 posto. Ovo je primjer na kojem će nam svi moći pozavidjeti. Na čelo grada došao je neko ko hoće sve ove stvari da stavi u legalne tokove i da se izbori sa svim negativnim pojavama“, istakao je banjalučki gradonačelnik.

Poručio je kako će u nedelju ili ponedeljak imati izvještaj tima za reviziji pa će građani moći vidjeti “koji sve vlasnici kafića, restorana i objekata koji su vlasništvo grada nikada nisu dali ni marke zakupa”.

“Bićemo prva javna ustanova koja će sve javne nabavke centralizovati i taj model ćemo završiti ove godine. Ništa više neće biti isto, revolucija je već stigla”, jasan je bio Draško Stanivuković.

/BUKA/

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.