Zašto Dodiku sada treba zakon o porijeklu imovine?

Milorad Dodik najavio je usvajanje Zakona o porijeklu imovine u Republici Srpskoj. Zanimljivo je da to kao i mnogo puta do sada u drugim slučajevima ne rade predstavnici institucija Republike Srpske već predsjednik jedne stranke. Dodikova najava je licemjerna tvrde u opoziciji jer upravo je SNSD odbijao da godinama donese zakon o porijeklu imovine.

Nacrt je najavljen već za mart. O zakonu o porijeklu imovine se govori deset godina, Milorad Dodik ga konačno kao lider SNSD-a najavljuje.

Namjere SNSD-a nisu čiste smatra poslanik Nebojša Vukanović. Zakon jeste neophodan, ali ne smije biti skrojen u kuhinji SNSD-a jer je to opasno po zakon i licemjerno, kaže Vukanović.

„Dodik pokušava da se opere tim zakonom da ljudi koji su opljačkali Republiku Srpsku nađu način da legalizuju svoju imovinu“, poručio je Vukanović.

Politička analitičarka Tanja Topić pita zašto zakon umjesto institucija i predstavnika institucija najavljuje predsjednik stranke. Sam zakon jeste potreban, ali je pitanje zašto je vladajuća stranka godinama odbijala da ga napravi i usvoji kroz parlament.

„Mislim da ima punomaterijala za primjenu i puno pojedinaca gdje bi se mogao primjeniti taj zakon i vidjeti kako su se enormno obogatili“, smatra Topićeva.

Milorad Dodik usvajanje zakona o porijeklu imovine najavio je nakon jednog od satanaka rukovodstva SNSD-a.

Izvor: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.