SDS: Otkriven „bugarski voz“ Obrena Petrovića

„Naši posmatrači ulovili su bugarski voz u organizaciji SNSD-a na biračkom mjestu Ljeskove vode u Doboju“, saopšteno je iz SDS-a Doboj.

„Dijeljenje glasačkih listića u blizini biračkog mjesta Ljeskove vode organizovao je Mišo Božičković, vozač Obrena Petrovića, a Darko (Predraga) Đekić uhvaćen je kako iznosi glasački listić sa biračkog mjesta. Naši posmatrači  su prijavili u zapisnik izbornu prevaru i zaustavili bugarski voz. Zbog izborne prevare biće podnesena krivična prijava protiv organizatora“, navode u saopštenju iz dobojskog SDS-a.

Oni su podsjetili Gradsku izbornu komisiju na član 17. tačka 9. stav 2. Izbornog zakona BiH i član 43. stav 3. Pravilnika o provođenju izbora u BiH kojim se definiše obaveza biračkog odbora da akreditovanim posmatračima omogući uvid u zapisnik i slikanje putem mobilnog aparata, obzirom da se pojavljuju informacije da na nekim biračkim mjestima to neće biti omogućeno. 

„Upozoravamo GIK da smo dali instrukciju našim psomatračima da ne napuštaju biračka mjesta dok ne uslikaju žutu kopiju zapisnika, a sve u cilju regularnosti izbornog procesa. „

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.