Đukanović ljut: Vlada diler za prodaju auta

Kabinet crnogorskog predsjednika Mila Ðukanovića oštro je reagovao na najavu premijera Zdravka Krivokapića da će biti prodata dva vozila „mercedes majbah“.

U saopštenju Ðukanovićevog Kabineta se ocjenjuje da bi premijeru i ministru finansija „taj posao dilera za prodaju auta“ bio najveći uspjeh u prvih 100 dana Vlade, „ako bi im pošao za rukom“.

„Premijer i ministar finansija koji su prvog radnog dana zadužili državu gotovo milijardu evra ne samo iza očiju građana nego i onih koji su ih doveli na ta mjesta, sad prosipaju maglu toj istoj javnosti o uštedama i rješavanju socijalnih problema prodajom dva automobila, i to na način kojim brukaju državu i funkcije koje trenutno obavljaju“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je blindirani auto za potrebe predsjednika nabavljen po procjeni nadležnih službi o njegovoj bezbjednosti i izražava očekivanje da te službe procijene da li je takav auto više potreban ili nije, „i da za to ponesu odgovornost“.

Kako je sinoć saopštio crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, Vlada Crne Gore usvojila je prijedlog za pokretanje postupka prodaje dva „mercedes majbaha“ koji su u državnom vlasništvu, a sredstva od njihove prodaje biće uplaćena u budžet Crne Gore i koristiće se za pomoć ugroženim građanima i unapređenje socijalne pravde u državi.

Jedan od „majbaha“ koristi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, a drugi je dok je bio premijer koristio aktuelni poslanik DPS Duško Marković, prenijele su podgoričke Vijesti.

(Tanjug) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.