Porodica Milošević ogorčena ponovnim odbijanjem pritvora za Marka Zvijera

Osnovni sud u Trebinju odbio je žalbu Okružnog javnog tužilaštva i potvrdio prvobitnu odluku o odbijanju pritvora za Marka Zvijera, osumnjičenog za premlaćivanje sugrađanina Dušana Miloševića. Kako saznajemo od Dušanovog brata Dejana, porodica je ogorčena na ponovljenu odluku suda a dodatno su pogođeni činjenicom da sa porodicom niko iz Tužilaštva i suda nije kontaktirao, štaviše, nema odgovora na telefonske pozive. Dejan Milošević apeluje na javnost da se ne odazivaju na pozive na nove proteste nekih grupa i profila na Fejsbuku, a najavljuje da porodica i prijatelji planiraju ponovo protestovati ispred Palate pravde u Trebinju.

Nakon odbijanja žalbe Okružnog javnog tužilaštva o izricanju pritvora Marku Zvijeri, osumnjičenom za premlaćivanje i lišavanje slobode Dušana Miloševića, porodica Milošević je ogorčena što nam potvrđuje Dušanov brat Dejan. On je za internet magazin ”Moja Hercegovina” rekao da je ovo novo razočarenje i da, pored sumnji u rad Osnovnog suda, oni sada sumnjaju i u rad Okružnog javnog tužilaštva, iznoseći saznanja da je nadležno tužilaštvo napisalo lošu žalbu.

”Još jedno u nizu razočarenja, nakon inicijalnih sumnji u sudstvo sada imamo informacije da je i tužilaštvo uložilo veoma loše napisan izvještaj koji je prethodio prvoj odluci. Imamo informacije da su slabo napisali i žalbu na prvobitnu odluku. Da citiram izvor koji nam je to javio: “Onako je ne bi napisalo ni dijete iz osnovne škole”. Ne vjerujemo da ćemo se nagledati pravde u Trebinju, ali nećemo odustati i upotrijebićemo sve pravne načine da nasilnici budu privedeni zakonu.” – kaže Dejan Milošević za MH.

Porodica je, kaže Dejan, razočarana jer su o odbijanju žalbe čuli iz medija i da ih niko nije kontaktirao, a da na njihove pozive nema odgovora.

”Niko nam nije javio ko nas zastupa, ko je tužioc. Juče nam se niko nije javljao ma telefon oko deset časova, za odluku saznajemo iz medija. Potpuna bahatost i suda i tužilaštva.”

Dejan sumnja da je istraga urađena tako da svi počinioci osim Željka Vujovića, koji je trenutno u bjekstvu, budu oslobođeni krivice.

”Istraga je, čini mi se, urađena tako da jedini krivac bude onaj što je u bjekstvu, a da se ostali oslobode krivice, tačnije da se spase.” – kaže Dušanov brat.

Dejan Milošević kaže da je njegov brat Dušan danas pozvan iz Tužilaštva na sastanak, ali da danas nije bio u stanju da ode u Trebinje, što će učiniti sutra u jutarnjim časovima. Porodica najavljuje nove proteste te apeluje na sve da ne organizuju nikakve skupove bez koordinacije sa porodicom.

”Planiramo protest u Trebinju, obavijestićemo sve blagovremeno. Kontaktirali su mog brata iz tužilaštva i pozvali danas na sastanak, on nije u stanju danas da ode pa je pomjeren za ujutru u 9. Želio bih da pozovem ljude da bez koordinacije sa porodicom ne pozivaju na proteste, jer se javljaju na društvenim mrežama neki profili koji pozivaju ljude na proteste.” – rekao je Dejan Milošević za naš magazin.

Odbijanje žalbe je, nema sumnje, dodatno podgrijalo ionako uzavrelu atmosferu u Bileći, stanovnici ove male opštine su u šoku i nevjerici, ali i u strahu od novih sličnih napada.

Moja Hercegovina

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.