„Nastaviću istom žestinom“ Nasljednik Stanivukovića u Narodnoj skupštini Vukanoviću NIJE PO MJERI (VIDEO)

Odlazak jednog od najglasnijih opozicionara iz parlamenta Srpske, Draška Stanivukovića, osim građana koji redovno prate sjednice NSRS, najviše su osjetile njegove kolege Jelena Trivić i Nebojša Vukanović, sa kojima je redovno “nervirao” poslanike iz vlasti.

Umjesto Stanivukovića u skupštinske klupe je došao njegov partijski kolega iz PDP Radenko Čupić, koji se odmah na početku nije svidio upravo Vukanoviću.

Leutar.net "Nastaviću istom žestinom" Nasljednik Stanivukovića u Narodnoj skupštini Vukanoviću NIJE PO MJERI (VIDEO)

– Za razliku od Draška, koji je žestoko i neprekidno kritikovao vlast, drug Čupić je ustvrdio da će biti konstruktivan, nazvao je Vladu i ministre čestitim, te izrazio negodovanje mojim glasnim diskusijama. Obećavam da ću u nastavku zasjedanja biti tiši, da ne bi bio pod stresom novi opozicioni poslanik dok se ne privikne na atmosferu u skupštinskoj sali – poručio je Vukanović, ubrzo nakon što je Čupić položio zakletvu.

Vukanović u izjavi za Srpskainfo kaže da je iz Čupićevog prvog javnog obraćanja u NSRS vidljvo da, ne samo da neće biti glasan kao Stanivuković, već se „vjerovatno uopšte neće miješati u svoj posao“.

On ističe da na to upućuje Čupićeva izjava u NSRS da „neće biti ni vlast ni opozicija“.

– Juče, prekjuče i danas sam se svašta naslušao u ovoj Narodnoj skupštini Republike Srpske. Ja ću se ponašati krajnje korektno, jer ne volim žestoku retoriku. Imam prijatelje i u vlasti, i u opoziciji, pa čak i u Vladi Republike Srpske, među ministrima. Ne želim nikoga da napadam – rekao je između ostalog Čupić tokom svog prvog obraćanja.

Ovaj njegov stav uopšte se nije svidio Vukanoviću koji kaže da je Stanivuković bio iskreni opozicionar, koji je ozbiljno shvatao svoju ulogu poslanika, te da je očito da je njegov zamjenik sušta suprotnost.

– Šteta je što Stanivuković više nije u NSRS. Uloga nas iz opozicije je da demaskiramo vlast, pokazujemo njihove greške i nemoć, a najbolje mjesto za to je upravo parlament Srpske. To je gotovo jedino mjesto na kojem mogu da se ukrste argumenti i da se vidi sva sloabost režima. To je ujedno jedina prilika da se susretnu vlast i opozicije na jednom mjestu. Da nije skupštine ne bi bilo mjesta za ukrštanje argumenata vlasti i opozicije – kaže Vukanović.

On dodaje da će se, osim Stanivukovića, osjetiti i odlazak SDS-ovca Zorana Vidića iz parlamenta Srpske, ali da ga to neće zaustaviti da i dalje bude glasan kritičar vlasti i da na svakoj sjednici iznosi argumente koje ima protiv nje.

– Nastaviću istom žestinom – poručio je Vukanović.

/SRPSKAINFO/

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.