Ne postoji opravdanje koje bi učinilo normalnim to što dijete od 17 godina ode na operaciju sisa

Sve nam je postalo dostupno na klik, ako imaš novca. Hrana, garderoba, putovanja, tehnika. Klikneš i kupiš. No, postala je i glupost. Dostupnija nego ikada.

Putem društvenih mreža vidiš svašta. Ovi nadobudni će reći kako znaš ko su Soraja ili Kija, ali to je ukoliko imate internet danas gotovo nemoguće ne znati. No, nisu one tema.

Prije nekoliko dana naletim na video klip u kojem djevojčica od 17 godina ide na operaciju uvećanja grudi. Snima se. U usta je već stavila hijaluron. Iscrtala obrve. Nanijela kilogram šminke. No, za samopouzdanje su joj falile i sise.

Ko djetetu od 17 godina potpiše saglasnost da ugradi sise? Ko djetetu od 17 godina plati sise?

Leutar.net Ne postoji opravdanje koje bi učinilo normalnim to što dijete od 17 godina ode na operaciju sisa
Leutar.net Ne postoji opravdanje koje bi učinilo normalnim to što dijete od 17 godina ode na operaciju sisa
Leutar.net Ne postoji opravdanje koje bi učinilo normalnim to što dijete od 17 godina ode na operaciju sisa

Istražih malo, te se ispostavilo da su djevojčica i njena sestra jako popularne na društvenoj mreži TikTok. Tim gore. Koliko će djevojaka pogledati taj video i poželjeti da ugradi sise. Koliko će njih pomisliti da je sasvim normalno da to uradiš sa 17 i šta mi kao društvo povodom toga radimo? Ništa.

Postali smo toliko slobodoumni da više i ne kritikujemo. Sve je okej. Možeš biti šta hoćeš. I možeš. I trebaš. Ali nije u redu da sa 17 godina svoje nesigurnost rješavaš odlaskom pod nož.

I zašto su sise toliki imperativ.

Zato što su, takođe, posvuda. Zato što se sisama mjeri količna poželjnosti, privlačnost. Mnogo je teže učiti dijete da ga ne definiše veličina košarice grudnjaka, nego mu dati par hiljada evra i potpisati saglasnost za operaciju grudi. To je operacija. U kojoj te sijeku. Poslije koje te boli. I u toku koje odeš u potpunu anasteziju, o kojoj niko ko ju je iskusio nema ništa lijepo da kaže. Na Youtube-u imate nekoliko desetina videa u kojima djevojke svojim pratiocima objašnjavaju kako su operisale grudi i koji su benefiti toga.

Djeca bi trebala da se bave svojim mentalnim zdravljem više nego operacijama sisa.

I da vam iskreno kažem, i te sise su stvar te djevojčice, međutim one postanu javna stvar kada se ona snima u zavojima i ponosno pokazuje šta je sebi kupila. Njena popularna sestra to opravdava sa tim kako ona ima 17 godina i svakako bi to uradila iduće godine, iako su joj oni svi rekli da to ne čini.

Ne znam jesam li samo ja, ali ja to ne mogu da svarim.

Ne postoji opravdanje koje bi učinilo normalnim to što dijete od 17 godina ode na operaciju sisa. Ne postoji. Tačka.

Ne postoji opravdanje što je već sa toliko godina imala hijaluron u ustima. Ne postoji opravdanje da već ima vještačke trepavice, kilogram šminke na licu. Ne postoji opravdanje da te svoje trendove servira nekim mlađim djevojčicama koje će poželjeti da budu kao ona jer je život mnogo više od popularnosti na društvenim mrežama i nekoliko stotina evra koliko ti sponzori plate za reklamu. Ne znam…

Žao mi je te djece. Žao mi je što niko nije mogao da ih nauči koliko je to pogrešno. Žao mi je što gotovo i da nemaju autoritete. Žao mi je što današnji roditelji sve manje imaju vremena da se bave djecom, a sve više umjesto njih to rade pametni telefoni. (NE SVI!)

Žao mi je prelijepe djevojčice, koja je mislila da nije dovoljno lijepa te je poželjela da kupi nove sise. Iskreno mi je žao generacija koje dolaze jer o stvarnom životu neće imati pojma. Ne možeš sve praznine u duši popuniti silikonom.

Jelena Despot /LOLA/

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.