VUKANOVIĆ: Selektivni zemljotres i genijalna ministarka Trivić

Danas oko 13 časova istočnu Hercegovinu i zapadnu Crnu Goru potresao je zemljotres jačine 3,5 stepeni Rihterove skale, čiji je epicentar bio kod Velimlja, pograničnog sela u Crnoj Gori koji je 13 kilometara udaljen od Bileće. Srećom nije bilo povrijeđenih i veće materijane štete, ali je ministarka prosvjete i kulture Natalija Trivić donijela Odluku da se sutra obustavi nastava u Bileći i Ljubinju?

Leutar.net VUKANOVIĆ: Selektivni zemljotres i genijalna ministarka Trivić

Nije jasno na osnovu čega je uvažena ministarka i njen stručni Kabinet donio ovakvu čudnu odluku, ali je iz nje jasno da drugarica Natalija i ministri ne dolaze često i ne poznaju Hercegovinu. Bilo bi dobro da ministarka pojasni zbog čega je pored Bileće obustavljena nastava u školama u Ljubinju, a ne u Trebinju, Berkovićima i Gacku, koji su mnogo bliži epicentru!

Leutar.net VUKANOVIĆ: Selektivni zemljotres i genijalna ministarka Trivić

Da li je moguće da Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i uvažena ministarka prave ovakvelj greške, sramote Vladu i sve nas!?

Ne mora ministarka da poznaje dobro geografiju, vjerovatno se u Ugostiteljskoj školi ne pridaje veliki značaj ovom predmetu, ali je neko od njenih saradnika u Kabinetu i Ministarstve i kulture, koje je nedavno novčano nagradila, morao da shvati koliko je suluda i sramna Odluka o selektivnoj obustavi nastave u dvije, a ne ostalim hercegovačkim opštinama, i shvate da je Ljubinje najudanjenije od epicentra. Takođe i nedavna odluka o višednevnom prekidu i obustavi nastave u cijeloj Republici Srpskoj, zbog zemljotresa na Baniji, je sududa i nelogična jer Hercegovina, Romanija i Podrinje su suviše daleko udaljeni od epicentra da bi se obustavljala nastava bez potrebe.

I današnja odluka samo je još jedna potvrda neozbiljnosti Vlade i ključnih institucija, slika posljedica negativne selekcije i pogubne kadrovske politike koja uništava društvo do posljednjeg atoma. Previše je skandala koja potresaju ovo važno Ministarstvo koje se primarno bavi vaspitanjem i obrazovanjem djece, i Natalija Trivić bi morala podnijeti ostavku jer je od početka svima, osim njenim mentorima, jasno da nije kvalifikovana i sposobna da rukovodi važnim resorom.

Nebojša Vukanović /nebojsavukanovic info/

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.