Ću Ćeš Će Ćemo Ćete Će o novom ministru saobraćaja: MINISTAR, A „NAŠ“

Naš sugrađanin, Nedeljko Ćorić, novi je ministar saobraćaja i veza u Republici Srpskoj. Čestitamo!

Ko kaže da kod nas mladi ljudi ne mogu da uspiju?! Otkud nekom ideja da je život negdje drugdje?! Varaju se svi koji misle da Sunce tuđeg neba toplije grije i da su g’rki ovdje zalogaji hljeba! Ostajte ovdje!

Ne postoji ljepši primjer od novopečenog ministra da samopregoran rad, neosporan talenat, vrhunski profesionalizam i istinsko zalaganje mogu ostati nezapaženi.

Sa druge strane, mi kao narod očigledno ne praštamo uspjeh boljima od sebe! Zli jezici tvrde kako se brojne kontroverze vezuju za ovog vrsnog stručnjaka, mi u njih ne vjerujemo. Svašta se priča… Laže narod da je naš Neđo u ranoj mladosti krao automobile po Rogatici, mi u to ne vjerujemo. Lažu da je po dolasku u Bijeljinu obijao sušare po Semberiji, ni u to ne vjerujemo. Lažu da je meteorski uspon doživio zahvaljujući partijskoj knjižici i prije svega, svom dragom prijatelju Veljku Vukeliću, Dodikovom kumu iz Inđije. Ono što jeste istina, točio je gorivo na benzinskim pumpama i ovjeravao je knjižice u Zavodu za zapošljavanje. Pa je li to sramota?! Treba li se poštenog posla stidjeti? On jeste noću gorivo točio, patio se, a danju marljivo učio, i polagao ispite. I nije tačno da je Ćorić visoko obrazovanje sticao na nekom bezveznom „vazdušnom“ fakultetu čije diplome su poništavane, i to lažu!

To što niko živ ne zna gdje je Nedeljko Ćorić završio ekonomski fakultet, nije zbog toga što on tu informaciju krije kao „zmija noge“, nego zbog toga što naš Neđo nije hvalisavac. Mnogo je neistina kada je ova ljudska gromada u pitanju. Te maliciozne neistine su naročito intenzivirane kada je krenuo njegov vrtoglavi uspon karijere. Ekonomista Ćorić došao je na čelo „Elektro-Bijeljine“ ne zbog toga što se razumije u istosmjerne i naizmjenične struje unutar lokalnog SNSD-a, nego mu je hobi od najmlađih dana bila elektrika. Pripisivali su mu i to da je svojevremeno „Prointeru“ prebacio 15 „Elektro miliona“ da bi sačuvao poziciju. Torokali su da se preko njega u Bijeljini najlakše moglo doći do „budžetskog“ posla. Kažu i da je imao poseban dar za prepoznavanje potencijala kod mladih pripravnica. Laž i zavist su ga neprestano pratili, on nije klonuo, vjerovao je u sebe, zato je danas tu gdje jeste.

I na kraju, najsmješnije je što zlobnici tvrde da nije kompetentan za poziciju ministra saobraćaja i veza u RS. Ima li Neđeljko vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom u saobraćaju? Ima! Ima li veze i kontakte širom Republike Srpske i Srbije? Ima! Ako ovo nisu evidentni dokazi njegovih kompetencija, onda ovom narodu nikad niko neće moći ugoditi.Nek’ ti je hairli pozicija dobri „naš“ ministre!

Piše: Ću Ćeš Će Ćemo Ćete Će

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.