Gorica Dodik na tviteru predlaže deratizaciju SNSD-a

Novi “portparol” SNSD-a kćerka Milorada Dodika Gorica je na svom twiter nalogu najavila da SNSD-u treba program detoksikacije, odnosno čišćenja stranke.

Kako u zadnje vrijeme Gorica Dodik sve češće javno istupa sa političkim stavovima i pored Igora Dodika preuzima na sebe nadležnosti onih koji govore u ime stranke, ovu objavu treba uzeti kao nešto što ima težinu i izražava stav samog Milorada Dodika.

Kao Marija Milošević nekada, kćerka Slobodana Miloševića, samo što Marija nije imala twiter.Analogno tome bi pravo pitanje bilo šta bi ostalo od SNSD-a ukoliko se ovaj projekat provede unutar SNSD-a, a možda komentari na objavu sve govore.Tako se konstatuje da ukoliko se ovo provede u SNSD-u neće ostati niko nego njih troje, Milorad, Igor i Gorica, dok poslanik u Parlamentu BiH Snježana Novaković Bursač predlaže širu akciju u pravcu dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, a poslanik u NSRS na deviperizaciju. Dodikov savjetnik Srđan Perišić zagovara deparatizaciju.

Utisak je da bi svaka od navedenih metoda bila primjerena samo je pitanje dubine operativnog zahvata. Valjda se dogovore.

Izvor: Istok