Vulin najavio za danas nova hapšenja

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je danas nova hapšenja i rekao da istraga o kriminalnoj grupi Veljka Belivuka dobro napreduje i da dokaza ima puno.

„Ovo ne može da stane. Videli ste državu na delu i ništa ne može da zaustavi istragu ovih razmjera ni borbu protiv organizovanog kriminala“, rekao je Vulin na TV Prva.

On je ukazao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prije 100 dana najavio borbu protiv mafije i da se više niko tome ne smije.

Vulin je rekao i da je predsjednik sada dodatnije izložen nego ranije, jer su u pitanju najmoćniji narko dileri u regionu i da se njihovi ogromni poslovi ovim hapšenjima kvare.

„Bezbednost predsednika još je ugroženija, jer se sukobio sa kriminalcima u regionu i u Evropu“, naglasio je Vulin, ali je ukazao i da su hapšenjem ove grupe uklonjeni izvršioci, ali ne i oni koji stoje iza njih.

Vulin je upitan da li je podignut nivo zaštite predsjednika i tužioca rekao da na to pitanje ne može da odgovori.

Ministar je potvrdio da je u jednom od stanova Belivukovih saradnika pronađen snajper sa prigušivačem.

„Drogu smo našli svuda, u skoro svakom stanu. Droga, oružje, novac. Ono što nismo očekivali jeste pronalazak snajpera sa prigušivačem. To ne služi za obračun mafijaša. Snajperi se koriste za likvidacije, onih koji mogu da vam jako naude, koji imaju veliku političku važnost“.

„Da li su mogli da likvidiraju mene? Mogli su. Da li bi to rešilo njihove probleme? Ne bi. Jedini čovek čijom bi se likvidacijom obustavila organizovana borba protiv mafije bio bi Aleksandar Vučić“, poručio je on i najavio sjednicu Savjeta nacionalne bezbjednosti za ponedeljak.

Ističe i da je tužilac Nenadić pokazao izuzetnu hrabrost da se suprotstavi kriminalcima i da MUP i BIA bez takvih ljudi ne bi mogli da postignu ništa i ukazuje da je u akciji pokazano državno jedinstvo.

„Nenadić će insistirati na tome da se rasvetli sve do kraja“, kazao je Vulin i ukazao da je grupa Belivuka najopasnija još od “zemunskog klana” i da je sada razbijena.

“Poruka svima, nema zaštićenih, ni visoke funkcije koja će vas zaštiti od dokaza i saznanja da imate veze sa kriminalcima“, rekao je Vulin.

Povodom još jednog uhapšenog koji je bio u društvu tužioca Tome Zorića, Vulin je rekao da svi trebalo da kažu kakve su kontakte imali i pod kojim okolnostima.

Vulin je rekao i da su svi čelnici Partizana ispitani kao građani, i da policija sa Partizanom nema sukoba niti sa sportskim društvima, već kriminalnom bandom koja je koristila navijače za pokriće.

Govoreći o prisluškivanju predsjednika Vulin je rekao da se odvojeno vode postupci za prisluškivanje kada je pitanju porodica predsjednika i slučaj ove kriminalne grupe i da oni nisu povezani.

„Zlonamerno se prave veštačke paralele“, rekao je Vulin dodajući i da se u slučaju Jovanjice ništa ne krije i da će se insistirati na tome da se svi slučajevi rasvijetle.

Vulin je istakao da da su pripadnici ove grupe vršili najteža krivična djela, da će sada biti rasvijetljeni mnogi nestanci i da će se možda konstatovati da je riječ o ubistvima. On je naveo da je policija u noći kada je grupa uhapšena upala na 30 lokacija i da je nađeno mnogo dokaza i za najteža krivična djela, dodajući da ne može da iznosi sve podatke iz istrage.

„Ovo su kriminalci koje ćemo pamtiti po nezabeleženoj surovosti, po načinu na koji su vršili krivična dela“, istakao je Vulin.

On je dodao da sje grupa Belivuka mučila ljude i da su uživali u patnji koju su nanosili, planski i organizovano.

Odgovarajući na pitanje da li je postojao strah da će informacije o akciji procuriti, Vulin je rekao da je postojao rizik, ali da je akcija izvedena profesionalno.

(Tanjug)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.