Neko treba da ide: Radovan Višković ili Luka Petrović!

Vlast je došla do stadijuma kada niko nikome ne veruje, kada dva visoka funkcionera vlasti i SNSD u nekoliko dana imaju ovako suprotstavljene izjave vlast može očuvati kredibilitet samo na jedan način: odlaskom Radovana Viškovića sa čela Vlade ili Luke Petrovića sa čela elektroprivrede RS“, istakao je Glavaš.

„Pozdravljam izjavu Radovana Viškovića da neće biti poskupljenja struje. DNS je stranka nove političke kulture i drago mi je što je Višković u obrazlaganju naveo iste argumente kao ja u svojoj osudi najave o poskupljenju struje“, kazao je je Aleksandar Glavaš poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini RS.

„Sa druge strane, ovo je dokaz da su promene u Republici neminovne i neophodne. Vlast je došla do stadijuma kada niko nikome ne veruje, kada dva visoka funkcionera vlasti i SNSD u nekoliko dana imaju ovako suprotstavljene izjave vlast može očuvati kredibilitet samo na jedan način: odlaskom Radovana Viškovića sa čela Vlade ili Luke Petrovića sa čela elektroprivrede RS“, istakao je Glavaš.

U suprotnom ovo je, smatra on, jedan u nizu dokaza da SNSD srlja u propast, ugušena unutrašnjim sukobima i u nesposobnosti da donosi lake ili teške odluke preplašena nadolazećih promena.

„Današnja izjava predsjednika Vlade Republike Srpske da neće biti poskupljenja do daljnjeg kojom demantuje generalnog direktora ERS je potvrda da nema kordinacije po važnim pitanjima za građane Republike Srpske“, kazao je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS reagujući na poslednje izjave premijera Viškovića.

„Bilo bi dobro da se rukovodstvo Elektroprivrede oglasi i da objasni za koliko procenata će tačno biti uvećani računi domaćinstava za električnu energiju. Najavljeno poskupljenje struje za 80% domaćinstava u Republici Srpskoj je nedopustivo u situaciji kada građani ostaju bez posla, a privrednici sve teže održavaju svoju poslovnu aktivnost“, istakao je Radović.

Poslanik PDP-a u NSRS Ljubiša Krunić naglašava da nesposobnost i bahatost rukovodstva Elektroprivrede Republike Srpske ne smiju plaćati naši građani. 

„PDP će se na sve načine boriti protiv najavljenog poskupljenja struje, koje možemo okarakterisati samo kao čisti bezobrazluk“, rekao je Krunić.

Кrunić kaže da udar po džepovima građana dobro poznat manir svakog nesposobnog kadra SNSD, te da očekuje smjenu Luke Petrovića, kao i da se analizira poslovanje svih deset zavisnih preduzeća.

Nakon što je generalni direktor „Elektroprivrede RS“ Luka Petrović najavio da će u Republici Srpskoj doći do poskupljenja električne energije za domaćinstva, oglasio se predsjednik Vlade RS Radovan Višković koji je kazao da poskupljenja neće biti.

Izvor: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.