„Linč vladika Grigorija i Joanikija mora da prestane“

Povodom sve češćih i bezočnijih napada jurišnika Srpske napredne stranke na episkopa Grigorija i episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija pokrenuta je peticija „Stop progonu Grigorija i Joanikija“. I za dan ju je potpisalo skoro 1500 ljudi.

Povodom sve češćih i bezočnijih napada jurišnika Srpske napredne stranke na episkopa Grigorija i episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija pokrenuta je peticija „Stop progonu Grigorija i Joanikija“. I za dan ju je potpisalo skoro 900 ljudi.

U peticiji se navodi:

Leutar.net "Linč vladika Grigorija i Joanikija mora da prestane"

„Pozivamo da se zaustavi linč episkopa Grigorija, ali i pretnje episkopu Joanikiju koje poslednjih dana dolaze sa TV sa nacionalnom frekfencijom i tabloida pod kontrolom vladajuće partije u Srbiji.

Nakon linča koji je u režimskim medijima prošao mitropolit Amfilohije, trenutna hajka na vladiku Grigorija nije zabeležena u istoriji Srbije i ovo što gledamo poslednjih dana ostaće kao jedna od najtamnijih mrlja u istoriji našeg naroda, države i crkve.

Uplitanje države, odnosno vladajuće partije (SNS) u izbor novog patrijarha, zbog čega su se na udaru i našli episkopi Grigorije i Joanikije mora da prestane jer to ne priliči civilizovanom narodu i društvu. Crkva ili će ostati Hristova ili će predsednik Srbije sa svojom partijom preuzeti odgovornost za razbijanje institucije koja osam vekova okuplja naš narod.

Pozivamo Sinod SPC da se oglasi povodom hajke na svoju braću Episkope, ne zbog braće, već zbog Crkve kojoj služe“, navodi se u tekstu peticije „Stop progonu vladika Grigorija i Joanikija“.

Izvor: Direktno

1 Komentar

  1. Poštovane kolege, obraćam Vam se u najboljoj namjeri. Ukrtako, grad je Diseldorf i nalazi se na rijeci Disel. Episkop je diseldorfski i cijele Njemačke. Mnogo iskrenih pozdrava.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.