HTV objavio prilog o djevojci iz Srbije koja je naučila hrvatski jezik

Naučila je jezik za tri godine i sad ide na takmičenja

Sinoć je u Dnevniku HTV-a emitovan bizaran prilog o djevojci iz Srbije koja je – uspjela naučiti hrvatski jezik!

“Naučiti jezik u samo tri godine tako dobro da možete ići na natjecanja, uspjeh je i za vrsne jezikoslovce. A postigla je to sedamnaestogodišnja Tea Lončar iz Karina koja je materinski srpski zamijenila materinskim hrvatskim, nakon što se obitelj vratila iz Srbije. Najbolja je učenica obrovačke srednje škole i tu ne misli stati”, navodi se u prilogu HTV-a koji potpisuje novinar Edi Škovrlj.

Jezični purizam na djelu

“HTV-ova ekipa dugo nije strepila na snimanju kao pred sedamnaestogodišnjakinjom Teom”, navodi se u bizarnom prilogu.

“Pred Teom smo dobro pazili što i kako govorimo jer analizirala je svaku našu riječ”, istaknuo je Škovrlj, tako još jednom terorizirajući građane Hrvatske jezičnim purizmom koji je uvela vlast Franje Tuđmana i zbog kojeg Hrvati stalno žive u strahu da ne bi nešto pogrešno rekli, naročito da ne bi upotrijebili neki “srbizam”.

Iz Kruševca u Srbiji obitelj se vratila prije tri godine, a baš toliko godina Tea već sudjeluje na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika.

Je li fascinantno što je neko iz Srbije uspio „svladati hrvatski“?

“To je fascinantno kako je ona uspjela savladati hrvatski. Sad ide i na natjecanje”, izjavila je Teina razrednica Ivana Šegarić.

U svakom slučaju, fascinantno je što je HTV objavio ovakav prilog, a zabavno je što se u prilogu koji se bavi jezičnom tematikom pokazuje neznanje o razlici između jezika i dijalekta pa se tako kruševački dijalekt predstavlja kao srpski jezik.

Tei Lončar naravno želimo uspjeh na natjecanjima iz hrvatskog jezika.

Video je na: HTV

Pogledajte video prilog koju je snimila ekipa Top lista nadrealista i uporedite:

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.