Draško Stanivuković vratio nov namještaj šefa Civilne zaštite

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković objavio je juče na Tviteru da je vratio neotpakovan namještaj iz kancelarije Civilne zaštite, kupljen od državnog novca.

Stanivuković je nastavio praksu smanjenja gradskih troškova, ovaj put vraćanjem neotpakovanog namještaja šefa odsjeka Civilne zaštite Mladena Ćućuna, koji je kupljen od novca građana Banjaluke.

Kada je stupio na dužnost gradonačelnika Banjaluke, Stanivuković je obećao da “više ništa neće biti isto”. Juče je na Tviteru objavio:

“Neotpakovan nameštaj Ćućuna XIV, koji je kupio od narodnog novca, u jeku pandemije, za svoju kancelariju u civilnoj zaštiti. Neće mu više trebati! Vreijme neracionalnog trošenja, lažnog luksuza i bahatosti u našem gradu postaje prošlost. Obračunaćemo se sa kriminalom!, poručio je Stanivuković.

Podsjetimo. odmah nakon stupanja na dužnost, Stanivuković je naložio da se vrate ključevi svih službenih automobila Banjaluke koje koriste funkcioneri.

“Svi ključevi od preko 50 službenih automobila vraćeni su u 16 časova, na moj zahtev, u prostorije Kabineta gradonačelnika. Niko više nema pravo da službene automobile koristi u privatne svrhe kao što je to do sada bio slučaj. Preko 70 posto službenih automobila godinama nije bilo na parkingu ispred Gradske uprave, nakon radnog vremena. Donećemo Odluku da svi službeni automobili moraju biti obeleženi i ona je spremna, a spreman je i novi Pravilnik o upotrebi ovih vozila. Među ovim ključevima nalaze se automobili u vrednosti od preko 100.000 KM, koje ćemo prodati, jer za građane Banje Luke postoje prioritetnije stvari.  Rasipničkom ponašanju moramo stati u kraj, a ovo je samo prvi korak u tom naumu, večeras donosimo još niz odluka”, naveo je Stanivuković.

Izvor: Nova

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.