Dvadeset osam godina od smrti Srđana Aleksića

Povodom 28 godina od smrti Srđana Aleksića, Trebinjca koji je tragično stradao nakon što je u centru grada branio druga Bošnjaka, danas su cvijeće na njegov grob položili  Srđanov otac Rade, predstavnici grada Trebinja i trebinjskog odbora Socijalističke partije.

– Radostan sam zbog onih koji cijene njegovo djelo, a oni koji  do sada nisu, volio bih da se upoznaju sa njegovim djelom, jer se nadam da bi prihvatili ljudskost i nesebičnost i da bi izgradili sami sebe. Dolazeći na sinov grob svih ovih 28 godina osjećam da sam svaki put hrabriji, zreliji i više čovjek, pa se nadam da se to događa i  drugim ljudima kojima svake godine šaljemo poruke sa Srđovog groba. Treba svi da  razmislimo šta to znači biti čovjek, ne biti lakom, voljeti prijatelja, živjeti s drugima i biti spreman pomoći, pa i žrtvovati se. Žrtva čovjeka čini čovjekom, pogotovo ako to žrtvovanje zadrži za sebe, kao nešto dobro što je učinio- poručio je Srđanov otac Rade.

Rade Aleksić, otac Srđana Aleksića

Predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak je rekao da  predstavnici gradske uprave svake godine obilježavaju godišnjicu smrti mladog čovjeka koji je u surovim ratnim vremenima izgubio život braneći slabijeg.

On je podsjetio da Trebinje trajno čuva uspomenu na Srđana Aleksića, a jedan sportski kompleks i međunarodni sportski miting nose Srđovo ime.

Srđan Aleksić umro je u trebinjskoj bolnici 27. januara 1993. godine od posljedica udaraca zadobijenih šest dana ranije u centru Trebinja.

Izvor: Radio Trebinje

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.