Rodoljub Drašković tužio „Swisslion IAT“

TREBINJE – „Swisslion group“ iz Novog Sada, u vlasništvu Rodoljuba Draškovića, tužila je svoju kćerku firmu „Swisslion Industrija alata“ Trebinje tražeći višemilionsku odštetu po osnovu dosadašnjih ulaganja u to trebinjsko preduzeće, saznaje portal CAPITAL.

Tužba je podnesena početkom januara i o njoj će biti riječi na Skupštini akcionara „Swislion IAT“ zakazanoj za početak februara.

Prema informacijama CAPITAL-a, Drašković ovom tužbom pokušava da izvrši pritisak na institucije RS sa kojima duže vrijeme ne uspijeva da postigne dogovor o milionskom poreskom dugu koji Swislion IAT ima, a koji on osporava.

Sporni poreski dug, koji je nastao prije privatizacije, iznosi oko 15 miliona KM. Drašković je svoj stav pravdao tvrdnjom da je Vlada RS taj dug, a po osnovu prethodnog dogovora, trebala da otpiše ili konvertuje u kapital.

Vlada RS je u više navrata donosila rješenja o odgodi prinudne naplate tog duga, ali se nije oglašavala u vezi sa Draškovićevim zahtjevom da se dug konvertuje u kapital. Prema njegovim riječima, Vlada je bila obavezna da taj dug konvertuje na osnovu nekoliko potpisanih dokumenata.

Kao znak protesta Skupština akcionara „Swisslion Group“ je prije nekoliko godina donijela odluku da Republici Srpskoj bez naknade pokloni svoje akcije u preduzeću „Swisslion IAT“, ali su institucije Srpske tu ponudu ignorisale i nisu se o njoj zvanično izjašnjavali.

Drašković je Industriju alata u Trebinju kupio 2007. godine i od tada nije riješen nasljeđeni poreski dug.

Izvor: CAPITAL: M. Čigoja Ljubojević

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.