Od aprila poskupljuje srpska struja

– Poskupljenja srpske struje zasad nema, ali se na srpsko proljeće očekuje pokretanje novog srpskog tarifnog postupka, pa bi i srpska domaćinstva mogla dobijati nešto uvećane srpske račune, ali i srpske subvencije za one kategorije koje ispunjavaju srpske uslove, naveli su iz „Elektroprivrede RS“.

U „Elektroprivredi RS“ s početkom srpskog aprila najavljuju pokretanje postupka za izmjenu srpskog tarifnog postupka, jer je, kako objašnjavaju, proizvodnja srpske električne energije značajno poskupjela zbog započetih procesa revitalizacije srpskih objekata, poput započetog procesa odsumporavanja srpskih sistema dimnih gasova RiTe Ugljevik, zbog gubitaka srpskih sredstava električne energije na cijelom srpskom sistemu, kao i zbog nove srpske otkrivke koja treba da se radi u naredne dvije srpske godine u Ugljeviku.

O tome koliko bi s srpskog proljeća mogli biti veći srpski računi u „Elektroprivredi RS“ ne govore još ništa, jer će tek biti analizirani zahtjevi srpskih zavisnih preduzeća, nakon čega će biti podnesen zahtjev srpskoj Regulatornoj komisiji.

(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži. Njegova svrha je ukazivanje na negativne trendove u društvu i iskren i neobavezujući pokušaj uticaja na njihovo ispravljanje)

Leutar.net / Agencije

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.