Zbog bačenog opuška od cigarete mora da plati 450 evra!

Dvadesetšestogodišnja žena iz Beča bacila je opušak od cigarete (pikavac) iz automobila u leto 2020. godine. Sada će za takav njen nesmotren potez morati da plati celih 450 evra kazne…

Početkom juna, 26-godšnja neimenovana devojka vozila je svoju Mazdu kroz Gerasdorf kod Beča, kada ju je policija iznenada zaustavila.Razlog zasutavljanj je taj, jer je kroz prozor automobila bacila opušak cigarete.!

„Bilo mi je jasno da sam načinila prekršaj i htela sam da platim kaznu na licu mesta, ali je policajac odlučio da prosledi prijavu – rekla je devojka za Heute.

Posle otprilike dve nedelje u sandučetu ju je sačekalo neprijatno iznenađenje. Stigla joj je novčana kazna za taj prekršaj u iznosu od 450 evra.

Ona je, naravno, smatrala da je kazna previsoka, zbog čega je odlučila da se žali i angažovala je advokata. Međutim, sudija nije imao razumevanja.

U četvrtak, 21. januara, konačno je održano ročište na regionalnom upravnom sudu u St. Poltenu , sudija je ipak naredio mladoj devojci de će morati platiti ukupno 540 evra kazne.

„Sudija je uveren da sam ja čuvala tu cigaretu, i naknadno je bacila i dodatno me kaznio za još 90 evra“ tvrdi devojka.

Ona smatra da je kazna primerena, ali svakako previsoka.

„Da se toliko para plati za zagađenje životne okoline? Pa to je pljačka“ dodala je na kraju intervjua mlada Bečanka.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.