TEŠKA SUDBINA MIRE FURLAN Proglasili su je izdajicom zbog ljubavi sa Srbinom, njen uspjeh nadjačao sve

FOTO: ZORAN LONČAREVIĆ /RAS SRBIJA

Mira Furlan legendarna jugoslovenska glumica preminula je u 65. godini, stekla je veliku slavu, ali njen put ka uspjehu nije bio nimalo lak.

Rođena je u Zagrebu, ali Mira se odselila u Ameriku gdje je otpočela potpuno novi život.

Međutim, njenom putu do uspjeha prethodio je niz nesrećnih događaja. Majka joj je preminula od raka kada je glumica imala samo 16 godina, što je za nju bio pretežak udarac, zbog specifičnog odnosa koji su imale. Često su se svađale, a Mira joj je zatim pisala pokajnička pisma u kojima se izvinjavala.

1986. godine Mira je upoznala srpskog režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu. Pošto je zbog ljubavi živela na relaciji Beograd – Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom.

Često je posjećivala psihijatra, zbog čega je takođe bila izložena osudama javnosti. Nakon što je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom pozorištu, oduzet joj je i stan koji je naslijedila od bake, a dnevno je dobijala oko 50 prijetnji smrću.

Mira i Goran su 1991. godine bili primorani da se odsele u Beograd, odakle su otišli u SAD. Vjenčali su se 1993, a 1998. godine dobili su sina kome su dali ime Marko Lav.

U periodu od 2004. do 2008. glumila je u američkoj seriji “Izgubljeni” koja je ostvarila planetarni uspjeh, a bila je izuzetno gledana i u Srbiji. Ubrzo je dostigla izuzetan ugled u Americi te je 2014. dobila ponudu da predaje na filmskoj akademiji u Los Anđelesu, a nakon toga i na Njujorškoj filmskoj akademiji, piše Blic.

Podsjećamo, Mira Furlan je preminula jutros.

Izvor: srpskainfo.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.