Snimak iz beogradskog vrtića koji je potresao Srbiju: Vaspitačice viču na djecu i zatvaraju ih špajz (VIDEO)

Foto: Printscreen / Twitter Babica Travica

Na društvenim mrežama kruži uznemirujući snimak na kojem vaspitačica maltretira dijete u jednom voždovačkom obdaništu.

Snimke iz vrtića na Voždovcu, sačinjene mobilnim telefonom, na momente je mučno gledati.

Na snimcima se vidi kako vaspitačica drži dijete na podu i grubo ga sa obje ruke diže u vazduh, na silu mu gura cuclu u usta, izvlači djecu iz špajza u kom su zatvorena, viče na njih dok ona jecaju i još mnogo toga.

Roditelji tvrde da im djecu maltretiraju u ovoj privatnoj predškolskoj ustanovi u Ulici vojvode Vlahovića. Mališani se iz obdaništa vraćaju istraumirani, a ujutru preplašeni mole da ih ne vode tamo.

Na jednom od snimaka koji su se pojavili na društvenim mrežama, vidi se kako se vaspitačica „bori“ sa trogodišnjim dječakom. Mališan je uplakan, jeca, dok mu ona svojim rukama drži obje ruke, dok mu sjedi na grudima. Dječak inače, po tvrdnjama roditelja čija djeca idu u taj vrtić, boluje od blažeg oblika autizma.

Ovo je, valjda, jedini vrtić koji ima i ‘zatvor’, ali u pitanju nije nikakva dječja igra, već je to mala prostorija, neuslovna za smještaj djece, gdje završavaju ona koja nisu poslušna. Na jednom od snimaka vidi se kako vaspitačica iz tog zatvora izvlači troje mališana koji su „odradili kaznu“.

Cijelo klupko počelo je da se odmotava kada su djeca masovno počela da odbijaju da idu u vrtić, da plaču i mole roditelje da ih ne vode. Roditelji su kontaktirali jedni druge i uskoro je istina isplivala na vidjelo, da ta ustanova prlje podsjeća na neki maloljetnički zatvor. Da bi imale manje posla, vaspitačice stavljaju pelene i djeci koja su prestala da ih nose i to je jedna od zamjerki.

U vrtiću nisu željeli da komentarišu snimke koji su se pojavili na društvenim mrežama. Vlasnik je izjavio da nema većih propusta i da on ne zna ni za kakve primjedbe na račun ponašanja vaspitačica.

O cijelom slučaju je obavešten Sekretarijat za Obrazovanje grada Beograda, a odlučeno je da se u vrtić „Zamak“ pošalje inspekcija koja treba da prekontoliše rad ove ustanove kao i uslove u kojima borave djeca.

/YUMAMA/

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.