Postoji “priča za laku noć”, aplikacija za nas odrasle koji ne možemo da zaspimo!

Jao, sjeti se samo kako je bilo lijepo kada si bila mala i kada si svake večeri žurila u krevet samo da bi slušala mamu ili tatu kako ti pričaju priče za laku noć dok ti srećna, smirena, sa osmijehom na licu i omiljenim medom u rukama toneš u dubok san. Čovječe, kako bi bilo dobro kada bi sada, ovako odrasla i samostalna (kao) imala isti taj osjećaj kada se uveče dovučeš u stan i baciš u krevet. I čovječe, kako bi bilo dobro kada bi sada mogla tako dobro da se naspavaš! Ali ne. Tužno, ali istinito, naša priča za laku noć je sada mobilni telefon i društvena mreža po izboru. Lično, preferiram Instagram. A treba li da naglašavam koliko puta sam se samo probudila još umornija nego što sam bila kada sam legla?!

Naravno, jasno je da ovakav način da zaspiš nije nimalo zdrav, a ne obezbjeđuje ti ni dobar san. I jasno je da bi bilo skroz kul kada bi i sada mogla slušaš priče za laku noć ne bi li se opustila i zaspala “kao čovjek”. Ali, malo te je sramota činjenice da ti je potrebna priča za laku noć?

Znaš kako. Iskoristi savremenu tehnologiju u svoju korist. Iskoristi mobilni telefon mnogo pametnije! Postoji aplikacija koja se zove Calm i koja je verzija priča za laku noć za nas starije koji ne možemo da zaspimo! Nešto poput audio knjige. Calm te uči meditaciji i pomaže ti da zaspiš kroz priče za laku noć koje pričaju različiti naratori (glas možeš da biraš), priče su “realne” ili naučnofantastične, tu su i opuštajući zvuci iz prirode, vježbe disanja… Sve u cilju opuštanja i bržeg i lakšeg dolaska do sna. Priče obično traju oko 20 minuta, ali ponekad će biti dovoljno samo 5 da te potpuno obore! Woohoo!

Dakle, opuštajuća, nova rutina za pred spavanje koja obezbjeđuje odličan, zdrav san? Mani Instagram, ja sam za! Gdje da kliknem da se prijavim?!

Ivana Tomić; WANNABE

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.