Postoji “priča za laku noć”, aplikacija za nas odrasle koji ne možemo da zaspimo!

Jao, sjeti se samo kako je bilo lijepo kada si bila mala i kada si svake večeri žurila u krevet samo da bi slušala mamu ili tatu kako ti pričaju priče za laku noć dok ti srećna, smirena, sa osmijehom na licu i omiljenim medom u rukama toneš u dubok san. Čovječe, kako bi bilo dobro kada bi sada, ovako odrasla i samostalna (kao) imala isti taj osjećaj kada se uveče dovučeš u stan i baciš u krevet. I čovječe, kako bi bilo dobro kada bi sada mogla tako dobro da se naspavaš! Ali ne. Tužno, ali istinito, naša priča za laku noć je sada mobilni telefon i društvena mreža po izboru. Lično, preferiram Instagram. A treba li da naglašavam koliko puta sam se samo probudila još umornija nego što sam bila kada sam legla?!

Naravno, jasno je da ovakav način da zaspiš nije nimalo zdrav, a ne obezbjeđuje ti ni dobar san. I jasno je da bi bilo skroz kul kada bi i sada mogla slušaš priče za laku noć ne bi li se opustila i zaspala “kao čovjek”. Ali, malo te je sramota činjenice da ti je potrebna priča za laku noć?

Leutar.net Postoji “priča za laku noć”, aplikacija za nas odrasle koji ne možemo da zaspimo!

Znaš kako. Iskoristi savremenu tehnologiju u svoju korist. Iskoristi mobilni telefon mnogo pametnije! Postoji aplikacija koja se zove Calm i koja je verzija priča za laku noć za nas starije koji ne možemo da zaspimo! Nešto poput audio knjige. Calm te uči meditaciji i pomaže ti da zaspiš kroz priče za laku noć koje pričaju različiti naratori (glas možeš da biraš), priče su “realne” ili naučnofantastične, tu su i opuštajući zvuci iz prirode, vježbe disanja… Sve u cilju opuštanja i bržeg i lakšeg dolaska do sna. Priče obično traju oko 20 minuta, ali ponekad će biti dovoljno samo 5 da te potpuno obore! Woohoo!

Dakle, opuštajuća, nova rutina za pred spavanje koja obezbjeđuje odličan, zdrav san? Mani Instagram, ja sam za! Gdje da kliknem da se prijavim?!

Ivana Tomić; WANNABE

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.