Koalicija iznijela NOVE TVRDNJE: Stanivuković želi da kontroliše RAD SKUPŠTINE GRADA

Gradonačelnik Draško Stanivuković pokušava novom sistematizacijom da pod svoj kabinet stavi Skupštinu grada, rekao je Dragutin Topić, u ime koalicije koja ima većinu u gradskom parlamentu.

Novom sitematizacijom Stanivuković želi da dnevni red koji ustanovi Kolegijum Skupštine grada, prije nego što ode u skupštinsku proceduru, treba dobiti paraf njegovog kabineta. To što on radi može da se uporedi sa Sjevernom Korejom – naveo je Topić.

Tražio je od gradonačelnika da javno objavi imena osoba koje umjesto načelnika imaju ovlaštenja da upravljaju Odjeljenjima.

– Pozivam ga da bez oklijevanja objavi kojih je to 13 radnika koji su zaposleni u Gradskoj upravi, nedavno je bio višak 20, a sada imamo 13 novih zaposlenih. Ove slučajeve ćemo prijaviti inspekciji i tražiti reviziju – naveo je on.

Igor Šukalo, v.d. sekretara Skupštine grada, je kazao da se došlo u čudnu situaciju jer gradonačelnik želi da preuzme upravljanje Skupštinom, te da je to nemoguće.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić je kazao da je jasno definisano koje su obaveze Skupštine, a koje gradonačelnika.

– Ovakva situacija je demant Draška Stanivukovića, koji je izjavio da poštujemo to što je on gradonačelnik, a mi što imamo većinu u Skupštini, a on to ne poštuje – naveo je Ilić.

Pozvao ga je da odustane od ovakvih stvari.

– Ovakve stvari su apsurdne, očekujemo da se obustavi ovakav vid sistematizacije Gradske uprave – kazao je Ilić.

Izvor: srpskainfo.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.